| 10:33 | Robert Servaas

Aannemersbedrijf Hurkmans kiest veelzijdige Volvo FMX 6×2 met X-Track

Met de aanschaf van een Volvo FMX 6×2 met gestuurde naloopas en X-Track voegt aannemersbedrijf Hurkmans een veelzijdig voertuig toe aan de vloot. Het bedrijf uit Someren koos voor deze bouwtruck omdat Volvo Trucks als enige in staat bleek om de gewenste configuratie te leveren. BAS Truck Center in Veghel voerde de regie over de opbouw en aflevering.

Hurkmans is gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van ondergrondse infra- en grondwatertechnieken. De focus van het bedrijf ligt op de aanleg en het aansluiten van kabels en leidingen voor gas, water, elektra en telecom. Met het oog op de diversiteit aan werkzaamheden wilde het bedrijf dat de nieuwe Volvo FMX 330 6×2-containerwagen met 22 tonmeter autolaadkraan multi-inzetbaar zou zijn.
“De nieuwe truck moest aan een aantal specifieke eisen voldoen, onder meer qua hoogte”, vertelt Bart Hurkmans van het aannemersbedrijf. “De vrachtwagen met container dient onder een hoogte van vier meter te blijven om aan alle hoogtebeperkingen in het gebied te kunnen voldoen. Aan de andere kant mag de chassishoogte niet te laag worden, omdat we ook op onverhard terrein komen, zoals bouwplaatsen. We hebben ons uitvoerig georiënteerd en Volvo was de enige die aan onze wensen kon voldoen.”

De Volvo FMX is voorzien van wegrijhulp X-Track. Deze hydraulische wielaandrijving op de vooras kan met een knop op het instrumentenpaneel worden ingeschakeld zodra extra grip is vereist. Het systeem, een modificatie van Terberg Techniek in IJsselstein, zorgt voor voorwielaandrijving tot een snelheid van 20 km/h. “We moeten regelmatig containers op natte ondergronden plaatsen, zoals grasvelden, leem of klei”, verklaart Hurkmans de keuze voor X-Track.
Bij de keuze voor de Volvo FMX en de opbouw speelde de chauffeur een belangrijke rol. Hurkmans: “De truck is samen met onze chauffeur compleet opgebouwd. Hij is degene die fulltime met de vrachtwagen gaat werken.” De truck is onder meer voorzien van Volvo I-Shift-versnellingsbak om te zorgen voor meer rijcomfort.

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie