14 mei is initiatief van bonden
| 15:08 | Truckstar Redactie

14 mei is initiatief van bonden

In tegenstelling tot wat in Truckstar wordt gesuggereerd, is de protestactie van 14 mei in Brussel, een initiatief van de vakbonden.

Het is een internationale bijeenkomst op 14 mei van de European Transport Workers Federation (ETF). Actie in de Transport heeft besloten deze dag te ondersteunen.

30 maart Frans op den Bult
Actie in de Transport houdt zelf komende zaterdag 30 maart een bijeenkomst bij Frans op den Bult in Deurningen. Daar zal Joop van Rooy, die woordvoerder van de beweging is, uitleg geven over wat hij en de anderen inmiddels gedaan hebben. (Joop van Rooy is tevens uitgever en hoofdredacteur van Typisch Transport).

Van Rooy heeft contact gehad met Benjamin Beldman, beleidsmedewerker van Europarlementariër Peter van Dalen. Tevens heeft van Rooy tekst en uitleg gegeven in de Tweede Kamer, samen met de Belg Dirk Segers van Owner Drivers United. Ook zullen er vertegenwoordigers van buitenlandse transportorganisaties bij zijn.

Welkom op 30 maart, meld je aan
Wil jij weten waar Actie in de Transport nu staat en de beweging steunen? Je bent welkom om de bijeenkomst op 30 maart (13:00 uur) bij Frans op den Bult bij te wonen.

Voor je naar Deurningen komt moet je je wel even aanmelden op transportineuropa.com. De organisatie wil namelijk weten op hoeveel man ze kunnen rekenen.

VERN wil eigen protestactie op Malieveld
Daarnaast wil Klaas de Waardt van de VERN een protestactie op het Malieveld in Den Haag organiseren. De VERN gaat niet mee met Actie in de Transport en wil zelf een actie op touw zetten.

“Wegen blokkeren is geen optie”, zegt de Waardt. “Want zij die vooraanstaan worden keihard aangepakt en zijn gelijk failliet vanwege de claims. Een drama voor een gezin, daar wil ik geen verantwoordelijkheid voor. Laten wij met zijn allen gaan, zoals wij ook met 45.000 man naar de Bedrijfsauto Rai gaan. Laat deze 45.000 man zich aanmelden via www.vern.nu.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie