Tien keer Actros voor Mooy
| 19:34 | Truckstar Redactie

Tien keer Actros voor Mooy

Mooy Logistics uit Waddinxveen nam recentelijk tien Actros 2540 LS trekkers in gebruik voor containertransporten.

Daarmee groeit het aandeel van Mercedes trucks in het Mooy wagenpark naar een totaal van 21. De trekkers worden ingezet om containertransporten uit te voeren vanaf de havens van Rotterdam en Antwerpen en één van de redenen voor de keuze voor de Actros is het lage dieselverbruik van de Actros vrachtwagens die het bedrijf in 2013 al in gebruik nam.

Nachtwerk

De Actros 2540 LS 6×2 trucks met voorloopas en StreamSpace-cabine maken deel uit van de vervanging van niet Euro 6 trucks in het containertransport. Dit vanwege de verplichtstelling van de Euro 6 norm op de Maasvlakte. Een andere bijzonderheid in het containertransport door Mooy is de nachtelijke inzet van de trucks. De chauffeurs beginnen om 01.00 uur, halen twee containers op en nemen tijdens de ochtendspits hun pauze. Dat is tegelijk het moment dat in de warehouses de handling van containers wordt verzorgd. In de loop van de ochtend is de nachtrijder klaar met zijn dienst en neemt een collega de vrachtauto over voor het transport van versproducten. Zo worden de truck optimaal ingezet.

Over Mooy

Mooy Logistics is gespecialiseerd in transport en warehousing van voornamelijk fruit, groenten, bloemen en planten in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Er zijn nu zo’n 400 medewerkers in dienst en het wagenpark bestaat uit ongeveer 140 trucks.

Foto: Van links naar rechts, H.Varenhorst van Mercedes-Benz naast J.M. van Noort en W. Zonnevijlle (Mooy Logistics)

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie