Sterke en slimme DAF CF veegmachine
| 15:49 | Korneel Luth

Sterke en slimme DAF CF veegmachine

Van der Wiel uit Beinsdorp heeft een sterke en uitgekiende DAF CF veegmachine aan het wagenpark toegevoegd.

Als uitbreiding op het bestaande machinepark schafte P.C. van der Wiel B.V. uit Beinsdorp deze maand een nieuwe veegmachine-wegdekreiniger aan.

Truckland Noord-Holland verzorgde het advies en de aflevering van deze rechtsgestuurde DAF CF 370 FA 4×2 met zes-traps automaat en slaapcabine. Op de DAF is een multifunctionele Brock SL 280K/2 Jumbo S-instalatie opgebouwd door Van Campen Ecotechniek uit Leusden. 

Zware vooras en Euro 6

Directeur Marc van der Wiel: “In overleg met onze leveranciers kwamen wij uit op de DAF CF met een 370 pk Euro 6-motor, gekoppeld aan een zes-traps automaat en motorstop na stationair draaien. Dit 4×2 chassis heeft een zware negen-tons vooras, rechtse besturing, een slaapcabine met automatische temperatuurregeling en een koelkast.”

“Daarmee bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid om tijdens wachttijden nog wat extra rust te pakken en het nodige comfort te hebben”, vervolgt van der Wiel.

De opbouw is een interessant stuk techniek: Van der Wiel: “Een Brock SL 280K/2 Jumbo S veegmachine-wegdekreiniger met extra watertank van 2.500 liter. Daarmee hebben wij in de opbouw zelf al vier kuub aan schoon water beschikbaar en voor de vuilopslag is zeven kuub beschikbaar.”

“Aan de voorzijde is een naar links en rechts werkende brede Burtec rolbezem gemonteerd. Bijzonder is dat de achterste reinigingsbalk pneumatisch tussen de 150 en 200 mm naar links en rechts kan verschuiven. De zuigmonden en sproeiers komen hierdoor nog dichter bij het werkoppervlak, zonder dat de wielen van het voertuig de daar liggende stoep- en freesrand raken”, legt van der wiel uit.

Sterke en slimme DAF CF veegmachine
High-tech vegen met de nieuwe CF van Van der Wiel.

Hogedruk reinigen van ZOAB

Van der Wiel: “Deze machine werkt met een druk van maximaal 240 bar en is daarmee prima inzetbaar voor hogedrukreinigen van vervuilde weggedeelten, waaronder de verschillende ZOAB-soorten, voorbereidende werkzaamheden bij het asfalteren of markeren. Voor het verwijderen van oliesporen en andere calamiteiten zorgt de aangebrachte zeepinstallatie.”

Sterke en slimme DAF CF veegmachine
Voor de veiligheid heeft de truck verschillende camera’s en een radar-systeem.

“Daarnaast is op de achterzijde ook nog een extra zuigpijp aangebracht. Voor de traploze aandrijving tijdens de werkzaamheden zorgt een hydrostaat. Een systeem met drie camera’s bewaakt aan voor-, zij- en achterkant de veiligheid, in combinatie met een achteruitrijsignalering die zich qua volume aanpast op het toerental en de geluidsproductie van de machine”, aldus van der Wiel.

Hij vervolgt: “Aanvullend daarop hebben wij gekozen voor een ‘radar safety scan’ die los van de camera, het geluidsignaal en de eventuele vervuiling van de sensoren het gebied achter het voertuig scant op eventuele obstakels”

P.C. van der Wiel

P.C. van der Wiel B.V. bestaat sinds 1969 en is een echt familiebedrijf. Het telt zestig werknemers, heeft een breed palet eigen machines, waaronder grasmaaiers, onkruidborstelmachines, winterdienstvoertuigen, bedrijfswagens met open laadbak, dichte bussen, oprijwagens, veegmachines, vacuümwagens, hogedrukwagens en kolkenzuigers in verschillende afmetingen.

Het bedrijf werkt zowel voor gemeenten, particulieren en bedrijven waaronder de horeca en wegenbouw.

Sterke en slimme DAF CF veegmachine
Genoeg pk’s, hoge druk, de modernste aansturing en een boel veiligheid: de nieuwe CF van P.C. van der Wiel kun je wel een klusje laten doen.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie