Franse Renaults voor Norbert Dentressangle
| 13:15 | Korneel Luth

Franse Renaults voor Norbert Dentressangle

Het Franse logistieke bedrijf Norbert Dentressangle investeert flink in nieuwe trucks geproduceerd in Frankrijk: 530 nieuwe T-series.

Momenteel worden de eerste honderd Renault T’s voor Dentressangle afgeleverd van een order van maar liefst 530 trucks.

‘Origine France Garantie’

De aankoop van de Renaults heeft een sterk chauvinistische achtergrond. Het feit dat de T-serie het ‘gegarandeerd in Frankrijk geproduceerd’-label draagt, was namelijk cruciaal voor Norbert Dentressangle, zo lezen we in een persbericht, ook al heeft de T een Zweeds ontworpen aandrijflijn.

Franse Renaults voor Norbert Dentressangle

Franse promotie door Europa

“We zijn trots om door heel Europa bij te dragen aan de promotie van een ‘gegarandeerd in Frankrijk geproduceerd’ product”, zegt Hervé Montjotin, de CEO van Norbert Dentressangle.

Maar ook andere zaken speelden een rol: “De keuze voor de trucks die we gebruiken is erg belangrijk, aangezien dit ons in staat stelt ons te kunnen houden aan kwaliteitsafspraken met onze klanten en om onze chauffeurs comfort en veiligheid te bieden, met respect voor het milieu met schone en efficiënte motoren”, aldus Montjotin tijdens de overhandigings-ceremonie van de eerste honderd T-series.

Bruno Blin, de topman van Renault Trucks is eveneens gelukkig met de keuze voor het Franse product: “Ik ben blij dat Norbert Dentressangle, een Franse international, de kwaliteit van de T-serie erkent en dat de Franse industrie steunt. Onze trucks worden inderdaad helemaal in Frankrijk gebouwd, in Blainville-sur-Orne, Bourg-en-Bresse en in Lyon.”

Norbert Dentressangle

Norbert Dentressangle is één van de grotere logistieke bedrijven. Het is actief in het wegtransport maar ook in lucht- en zeevracht. Het bedrijf heeft vestigingen in 25 landen, waaronder Nederland, en heeft meer dan 43.000 mensen in dienst. Veertig procent van de omzet wordt binnen Frankrijk gerealiseerd.

Franse Renaults voor Norbert Dentressangle
Niet alleen Renault valt onder de Volvo Group, ook de Amerikaanse truckbouwer Mack is daar onderdeel van. Geen wonder dus dat onlangs de eerste Dentressangle Mack op de weg verscheen in Amerika, na de overname in augustus 2014 van het Amerikaanse transportbedrijf Jakobson uit Des Moines, Iowa.

1 Reactie
  1. Daar zouden veel transportbedrijven en Nederlandse overheden een voorbeeld aan moeten nemen aangezien dat DAF de grote nationale trots is en in mindere mate scania zou de Nederlandse werkgelegenheid er een stuk beter voor staan. Maar ja, dankzij die achterlijke politici in Brussel en Den Haag helpen wij andere landen door middel van openbare aanbesteding.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie