Sneeuwval: 943 km file
| 10:10 | Truckstar Redactie

Sneeuwval: 943 km file

De dinsdagochtendspits van 15 januari is dankzij een goed pak sneeuw in de recordboeken beland.

Op het hoogtepunt stond er 943 kilometer file op de Nederlandse wegen, goed voor de derde plaats ooit, zo meldt de VID.

De ANWB heeft het over de drukste spits ooit met duizend kilometer file.

Regio Den Haag
In de regio Den Haag viel zo’n negentien centimeter sneeuw, en in Zaandam werd tien centimeter gemeten. Vooral in de regio’s Den Haag en Amsterdam was de ellende daarom niet te overzien.

Amsterdam
Op de A4 richting Amsterdam stond dertig kilometer file; op de A6 stond voor Muiden 33 kilometer file. Ook op de A1 en A27 stonden eindeloze files, en hoewel verkeer op de A10 in eerste instantie in beweging bleef, liep het daar uiteindelijk ook helemaal vast.

Bij Den Haag liep het op de A12 in beide richtingen helemaal vast. Op verschillende wegen werden daar rijstroken afgesloten.

Sneeuwval zette door tijdens spits
Afgelopen nacht viel in grote delen van het land een pak sneeuw: vooral in Zeeland, Zuid-Holland en Brabant. Die sneeuwval zette echter door tijdens de ochtendspits in de provincies Zeeland, Zuid- en Noord-Holland en Utrecht.

Het gevolg was een extreme ochtendspits, en ook diverse aanrijdingen. Rijkswaterstaat adviseert een ieder die thuis kan werken, dit te doen. Pas als de grootste drukte voorbij is kan men op effectieve wijze sneeuwruimen en strooien. In een file gaat dat niet.

Het zal echter lang duren voordat vandaag de files opgelost zijn. Met een beetje pech zal de ochtendspits naadloos overgaan in de avondspits.

In de loop van de ochtend staat het verkeer rond Den Haag en ’s Hertogenbosch nog muurvast en de A6 is vanaf Lelystad nog altijd onbegaanbaar tot aan Muiderberg. In het noorden van het land viel weinig sneeuw. Daar zijn weinig problemen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie