Nieuwe MAN's voor H.Z. en Van Waveren
| 11:18 | Truckstar Redactie

Nieuwe MAN’s voor H.Z. en Van Waveren

H.Z. Transport uit Maasdijk heeft twaalf nieuwe MAN TGX-trekkers in gebruik genomen, Van Waveren uit Amsterdam drie.

H.Z. Transport had al vijf TGA’s lopen. Nu worden daar tien 4×2 18.440-trekkers met XXL-cabine aan toegevoegd. Deze auto’s worden ingezet in het koelvervoer naar Italië en Oostenrijk en het bevoorraden van cruise-schepen in heel West- en Zuid-Europa.

De andere twee zijn 6×2 trekkers met XLX-cabines. Deze trucks gaan heftrucks en hoogwerkers vervoeren door de Benelux. Alle twaalf auto’s zijn geleverd in EfficientLine-uitvoering. 

De auto’s vervangen verschillende Euro 3-trucks bij H.Z. Transport. De vloot telt in totaal 184 voertuigen. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, Oostenrijk en Polen.

Van Waveren
Bij Van Waveren in Amsterdam werden eveneens nieuwe TGX-en op de dam gezet. Drie stuks, in 18.400 EffecientLine-uitvoering, nadat begin dit jaar een eerste TGX in gebruik werd genomen. De ervaringen met die auto zijn positief, zowel qua verbruik als de ruime en stille cabine.

Van Waveren heeft als kernactiviteit het vervoer van ADR-producten, zoals motorbrandstoffen en chemicaliën. Daarom is veiligheid belangrijk en zijn de trucks uitgerust met actieve stabilisering tegen het overhellen in bochten (CDC), en Adaptive Cruise Control.

“Onze chauffeurs zijn met bijzonder gevaarlijke lading op pad, dus op het gebied van veiligheid kun je niet ver genoeg gaan. Het minste wat je als bedrijf kunt doen is deze veiligheidsvoorzieningen aanschaffen”, zegt directeur Es van Waveren.

Nieuwe MAN's voor H.Z. en Van Waveren

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie