Meer routes voor LZV's in Duitsland
| 07:00 | Truckstar Redactie

Meer routes voor LZV’s in Duitsland

Er komen meer LZV-routes in Duitsland. De deelstaat Niedersachsen gaat echter geen nieuwe routes meer uitgeven.

Het Duitse Bundesverkehrsministerium heeft donderdag nieuwe routes vrijgegeven voor het toestaan LZV’s. Volgens de instantie zijn ruim zestig nieuwe trajecten toegevoegd aan de verordening. 

Ook in de deelstaat Bremen, waar tot voor kort geen LZV’s toegelaten werden kunnen de ‘Lang-LKW’ nu over de A1, de A27en de A281 rijden. 

“Er zijn meer belangrijke logistieke locaties toegevoegd in het LZV-netwerk. Meer en meer wordt duidelijk dat veel wegen in Duitsland geschikt zijn voor lange vrachtwagens”, zegt staatssecretaris Andreas Scheuer.

Niedersachsen
Opname van trajecten in de nieuwe verordening betekent echter niet automatisch dat LZV’s toegestaan worden. Of er een ‘go’ wordt gegeven hangt van de betreffende deelstaten af. In de Duitse deelstaat Niedersachsen zorgt dat nu al voor problemen. Kort na het persbericht van het Bundesverkehrsministerium ontvingen we bericht dat de nieuwe rood-groene regeringscoalitie aankondigde zich terug te trekken uit het Duitse LZV-project en dat het geen nieuwe route-vergunningen zal uitgeven. Bestaande routes blijven wel toegankelijk voor de ‘Gigaliners’.

Diverse organisaties, waaronder het Gesamtverband Verkehrsgewerbe Niedersachsen verzetten zich tegen de beslissing en dringen aan op het voortzetten van het project.

De uitgegeven verordening is te downloaden via de website van de Duitse staatskrant. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie