Meer aangiftes transportcriminaliteit
| 15:47 | Truckstar Redactie

Online onderweg melding doen

Chauffeurs die onderweg te maken krijgen met transportcriminaliteit of verdachte situaties tegenkomen, kunnen nu heel snel melding doen.

De politie heeft namelijk het online Loket Transportcriminaliteit geopend.

Vanuit het wegtransport bleek een flinke behoefte hieraan te zijn. Als er iets gebeurt hoef je als chauffeur niet langer naar een politiebureau om hier melding van te maken. Het meldpunt kan daarom veel tijd besparen. Bovendien zijn chauffeurs vaak niet in de gelegenheid om zonder onacceptabele vertragingen aan hun werkzaamheden naar een politiebureau te gaan.

Het gaat om zaken als zeilensnijden, dieseldiefstal, ladingdiefstal of verdachte personen die zich ophouden bij geparkeerde vrachtwagens. Uiteraard kun je in geval van nood altijd 112 bellen.

In de toekomst ook aangifte doen
In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om via het Loket Transportcriminaliteit aangifte te doen van inbraken, ontvreemdingen, etc. Nu is dit technisch nog niet mogelijk.

In vijf talen
Nederlandse en buitenlandse chauffeurs kunnen meldingen doen, want de melding kan ook in het Engels, Duits, Frans en Pools gedaan worden.

Het beheer van het meldpunt en de verwerking van de meldingen is ondergebracht bij de Landelijke Eenheid van de politie. Daar worden ze door vakspecialisten geanalyseerd en veredeld. Soms bellen zij de melders voor extra informatie. Een melding kan er ook toe leiden dat een politieonderzoek wordt opgestart.

Het Loket Transportcriminaliteit is tot stand gekomen door samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, de politie en de transportsector.

2 Reacties
  1. Daar heb je gelijk in Dorro. Heb het zelf meegemaakt dat ik de daders zo goed als op een presenteer blaadje bij ze bracht en ze vertelde mij dat ze er niets aan hadden. Dit was de politie in Waalwijk. Bij mijn broer hadden ze diesel gestolen bij hem thuis en de plitie wilde eerst nog niet eens komen. Na een hoop gezeik kwamen ze om te vertellen dat ze er niets aan gingen doen. Dit was de politie in Eersel. Maar owee als jij of ik daders aanpakken. Dan staan ze klaar met een heel korps om achter ons aan te komen. Stelletje klootzaken zijn ze bij de politie.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie