IAA: McAllister wil LZV's door deelstaten
| 16:40 | Truckstar Redactie

IAA: McAllister wil LZV’s door deelstaten

Eerste resultaat proeven positief

Davind McAllister, minister-president van de Duitse deelstaat Niedersachsen pleitte bij de openingssessie van de IAA voor transitmogelijkheden voor ‘Lang-LKW’ (Duitse benaming voor LZV). 

De minister wil dat alle Duitse deelstaden, die de sinds januari lopende proef met LZV’s niet ondersteunen, de 25,25 meter combinaties toch toelaten op hun snelwegen. 

Zeven deelstaten laten de trucks op dit moment toe op snelwegen en speciaal geselecteerde andere trajecten. Andere, veelal door de politieke partij SPD geleide staten laten de ‘Gigaliners’ niet toe. “We moeten verbeteringen aangrijpen om de toenemende verkeersstromen het hoofd te bieden.”. meldde McAllister. 

Ook verkeersminister Ramsauer staat achter de uitspraken van McAllister. Hij leverde kritiek op de deelstaten die weigeren mee te werken aan de proef: “De inhoudsloze argumenten die deze deelstaten aandragen moedigen me alleen maar aan, door te gaan met de LZV-proef”, meldde Ramsauer. 

Positieve resultaten
VDA-president (Verbandes der Automobilindustrie) Matthias Wissman uitte zich positief over de eerste resultaten van de LZV-proef: “Door de inzet van LZV’s is het mogelijk om tot 30 procent minder transportbewegingen te realiseren.Vooralsnog verloopt de proef soepel, vlekkeloos en zonder spektakel.” 

Volgens de minister moeten deze resultaten de deelstaten die tot nog toe skeptisch waren, ook over de streep kunnen trekken.

Bron: Verkehrsrundschau.de 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie