Smilda & Zn Verhuizingen
| 08:00 | Bert Mateboer

DAF XG+ 480 voor Smilda & Zn Verhuizingen

Smilda & Zn Verhuizingen uit Leek heeft een nieuwe DAF XG+ 480 FAN bakwagen in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor verhuizingen naar Zuid Europa.

Smilda & Zn Verhuizingen is actief op het gebied van transporten, distributie en verhuizingen, zowel nationaal en internationaal. Verder is het bedrijf gespecialiseerd in bedrijfsverhuizingen. Voor die werkzaamheden zet het inmiddels 86 jaar oude familiebedrijf een vloot in van 50 trucks, allemaal van het merk DAF. Daarmee is Smilda & Zn één van de oudste, en meest trouwe klanten van DAF trucks dealer ESA.

Compleet uitgerust

Voor de internationale verhuistak van het bedrijf werd er een nieuwe DAF XG+ 480 FAN bakwagen in gebruik genomen. De motorwagen, volledig luchtgeveerd, is door Karhof Carrosserieën voorzien van een wisselberry voor BDF laadbakken, een D’Hollandia laadklep en RVS kisten aan de rechterzijde. Vervolgens werd de truck door ESA in Marum verder afgewerkt, met onder meer een LED-lichtbak, extra verlichting, een verdiepte bovenste instaptrede en een magnetron. Verder is er een zware omvormer aangebracht en drie 220 Volt stopcontacten. Af fabriek was de truck al voorzien van een lederen interieur, koelkast, geïntegreerde standairco en het DAF Night Lock. Voor de bewaking van de dode hoek is er gekozen voor het DAF Corner View camerasysteem. De reclame op de truck is verzorgd door Homan Reclame.

Blije chauffeur

De nieuwe DAF wordt ingezet voor internationale verhuizingen naar met name Frankrijk, Spanje en Portugal, waarbij ter plaatse los- en laadploegen worden ingehuurd. Chauffeur Lammert de Jong is meestal twee weken van huis en hij is onder de indruk van de ruimte in de DAF XG+ cabine. “Mijn vorige DAF was een Super Space Cab en dat was ook een fijne auto, maar dit is wel even heel wat anders. Toch moet ik zeggen dat de bediening heel vertrouwd overkomt. Mijn eerste indruk is dan ook erg positief. Een mooi breed bed, nog meer ruimte dan voorheen en verder alle praktische zaken zoals ik dat graag zie.”

Lees ook: 165 DAF XG trekkers voor Hoyer

Voor reparatie en onderhoud maakt Smilda & Zn gebruik van de diensten van DAF Truck dealer ESA Trucks in Marum. “Wij werken al jarenlang met ESA en we worden altijd goed geholpen. Er zijn goede afspraken over het brengen en halen van de trucks en we zijn erg tevreden over zowel de DAF trucks als over de samenwerking met ESA hier in Marum,” aldus Louwy Bosklopper, mede-eigenaar van Smilda & Zn Verhuizingen. Op de nieuwe DAF XG+ werd na achttien jaar trouwe dienst een DAF CF 75.250 uit 2006 ingeruild.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie