Wetra EDC
| 11:37 | Arjan Olsthoorn

Beekman Transport neemt Wetra EDC over

Logistiek Dienstverlener Beekman Transport in Apeldoorn heeft de overname afgerond van Wetra EDC (European Distribution Centre) in Nieuw Amsterdam.

Wetra EDC is een transportbedrijf met 60 medewerkers en 43 trekkende eenheden. Vanuit haar locatie in Nieuw Amsterdam is de onderneming vooral sterk in Benelux distributie van buitenmaats goederen en distributie naar Duitsland. De expeditieafdeling van Wetra verzorgt leveringen binnen 24 uur door heel Europa. Het distributiecentrum van Wetra is gevestigd vlak aan de A37 waardoor er een snelle verbinding met Noord en Oost Europa is.

Versterking

Voor Beekman is de acquisitie een versterking van haar eigen netwerk en internationale diensten aan opdrachtgevers. De overname zorgt voor een verdere verdichting van haar Benelux-netwerk welk Beekman volledig met eigen vervoer in een 24 uurs dienst uitvoert. De noordelijke hub in Nieuw Amsterdam is praktisch voor het noorden van Nederland. Ook op de internationale diensten verstevigen beide bedrijven elkaar waar ze ook beiden sterk actief zijn in transporten naar Duitsland. Door samenvoeging worden netwerken versterkt en verhoogt het de efficiency voor opdrachtgevers.

‘Voelde meteen goed’

Alfred Beekman, DGA Beekman Transport is verheugd met de acquisitie en ziet de overname van de capaciteit en de loyale medewerkers van Wetra als aanvulling op zijn gemotiveerde team van medewerkers in Apeldoorn. “Beide bedrijven hebben de goede mentaliteit en medewerkers waar de opdrachtgever voorop staat en de kwaliteit van de dienstverlening hoog is. Het voelde meteen goed en dat is voor mij belangrijk.”

Marcel Wever, voormalig DGA Wetra, is verheugd met de overdracht van zijn bedrijf en medewerkers aan Beekman. “Opvolging was voor mij een probleem en je hebt toch de verantwoordelijkheid voor zestig gezinnen. Als je dan een partner vindt die van eenzelfde instelling en cultuur in het bedrijf heeft geeft dat een geruststelling. Het is immers heel wat zo’n verkoop maar ik heb er alle vertrouwen in.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie