| 14:00 | Jasper Egberts

Volvo’s voor meubelproducent Bert Plantagie

Meubelproducent Bert Plantagie uit Cuijk heeft haar wagenpark onlangs uitgebreid met vier nieuwe Volvo FH trekkers. De trucks zijn geleverd door BAS Groep uit Nijmegen.

Flinke groei

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1958. Begin dat jaar vestigde de meubelmaker zich in Cuijk. In die tijd stond het bedrijf beter bekend als Smits Stalen Meubelen en produceerde voornamelijk keukenartikelen. Vanaf 1970 werd de productie van interieurmeubels zoals tafels, stoelen en bankstellen belangrijk. In 2000 vond er een grote verandering plaats toen Bert Plantagie het bedrijf overnam en er zijn naam aan verbond. Succesvolle jaren brachten een flinke groei en de transportbehoefte nam evenredig toe.

2016-08-22-photo-00000215

Vier keer Volvo FH

Met de vier nieuwe FH 460 Globetrotter XL  4×2 trekkers groeit het wagenpark uit tot negen trekkende eenheden, waarvan vijf Volvo’s. De meubelmaker vindt het belangrijk dat de chauffeurs een comfortabele werkplek hebben. De nieuwe Volvo’s hebben daarom uitgebreid optiepakketten gekregen. De trucks zijn uitgerust met I-Shift, Fuel & Economy, diverse veiligheidssystemen, I-ParkCool en alarminstallatie. De trucks krijgen elk een vaste chauffeur die dagelijks onderweg is om winkels in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland van nieuwe meubels te voorzien.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie