Vertragingen door aanslagen Brussel
| 14:11 | Korneel Luth

Vertragingen door aanslagen Brussel

Vanwege de aanslagen van vanmorgen in Brussel en op de luchthaven Zaventem is er op verschillende plaatsen in België en daarbuiten vertraging en kans op vertraging.

Dat melden diverse nieuwsbronnen. Op de grensovergangen tussen België en Nederland wordt extra gecontroleerd. Het gaat om de A4 bij Bergen op Zoom, de A16 bij Hazeldonk, de A67 bij Eersel en de A2 bij Maastricht. Maar ook bij andere grensovergangen wordt extra gecontroleerd.    

Brusselse tunnels gesloten

De luchthaven Zaventem is geheel niet bereikbaar en in de stad Brussel zijn er talloze weg-afsluitingen, waaronder delen van de ringweg R0. Alle tunnels in de stad zijn dicht uit veiligheidsoverwegingen. Op de overige delen van de R0 is het momenteel echter rustig. 

Daarnaast waren er berichten dat de grens tussen België en Frankrijk dicht zou gaan. Daar vinden echter verscherpte controles plaats, zo meldt althans de nationale nieuwssite Deredactie.be. 

In en rond Brussel zijn veel bedrijven en instellingen bedrijven dicht. Zo ligt de productie bij Audi Brussel stil en wordt iedereen gevraagd nergens heen te gaan. Bedrijven waar personeel aanwezig is wordt gevraagd iedereen binnen te houden. Ook Duitsland neemt veiligheidsmaatregelen op belangrijke verkeersknooppunten.

Update van onze chauffeur-correspondent:

Onze eigen chauffeur-correspondent Edwin Reimink is zojuist langs Brussel gereden en meldt ons in een email: “Rij net langs Brussel. Is aardig rustig hier. Vliegveld en openbaar vervoer ligt plat tot in ieder geval morgenvroeg 06:00 uur ivm de aanslagen. Triest allemaal.”

Tientallen doden en gewonden

De aanslagen vonden plaats in een vertrekhal van de luchthaven Zaventem en in metrostation Maelbeek. Er zijn respectievelijk tenminste veertien en twintig doden bij gevallen en tientallen mensen gewond geraakt.

Foto: In Brussel zijn veel straten en tunnels vandaag afgesloten na de aanslagen op een metrostation en de luchthaven Zaventem. (ANP)


Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie