Van Wieren bestelt nieuwe FH's
| 23:50 | Korneel Luth

Van Wieren bestelt nieuwe FH’s

Een nieuwe Volvo FH 460-trekker voor Van Wieren Special BV uit een order van acht.

Van Wieren Special BV investeert in haar wagenpark met de komst van een nieuwe Volvo FH 460 6×2-trekker.

De truck is onderdeel van een totale order van acht Volvo FH-trekkers in verschillende configuraties. De afleveringen worden gedaan door Volvo Trucks-dealer Nijwa Zwolle. De acht Volvo-trekkers, die tot aan week 40 worden geleverd, zijn deels vervanging en deels uitbreiding van de vloot.

Van Wieren Special heeft een wagenpark van veertig trekkers, waarvan een aanzienlijk deel Volvo is.

Vast vervangings-regime

Richard de Graaf, algemeen directeur van de moederonderneming Van Wieren Beheer BV uit Emmeloord: “Wij hebben een vast regime voor de vervanging van ons wagenpark. Onafhankelijk van de kilometerstand is dat bij de meeste trekkers zes jaar.”

“Deze specifieke Volvo FH 460 6×2 met hydraulisch gestuurde voorloopas, vervangt een trekker die inmiddels meer dan één miljoen kilometer heeft gereden.”

“De andere trucks uit de serie van acht zijn uitbreiding en twee van de trekkers gaan naar ons Duitse zusterbedrijf. Een en ander heeft uiteraard ook te maken met de voorziene verdere opleving van de economie, we zien de markt voor de machines die we vervoeren vooralsnog voorzichtig aantrekken.” 

Van Wieren bestelt nieuwe FH's
Van links naar rechts: John Nijzink (Nijwa Groep Zwolle), Harm van Wieren (Operationeel Manager Van Wieren Special) en Richard de Graaf (Algemeen Directeur Van Wieren Beheer).

Machines tot honderd ton

Van Wieren Special vervoert machines en materieel tot honderd ton voor onder meer de wegenbouw, industrie of landbouw en kunnen zowel op banden als op rupsen staan. Het vervoer gaat door geheel Europa, en hiervoor heeft het bedrijf diverse diepladers en semi-diepladers in verschillende uitvoeringen.

Van Wieren bestelt nieuwe FH's
Ook wat betreft de looks van de truck heb je als chauffeur met deze Volvo weinig te klagen.

Chauffeurs moeten comfortabel werken

De nieuwe Volvo-trekkers beschikken onder meer over Volvo I-Shift, Retarder en I-ParkCool. “Onze chauffeurs zijn soms lang van huis, zij moeten comfortabel hun werk kunnen doen”, zegt de Graaf.

“De nieuwe Volvo FH wordt enorm gewaardeerd om zijn ruimte, het goede zicht en de comfortabele stoelen. Het veiligheidsniveau en de positie van Volvo in het zware segment zijn voor ons management-team doorslaggevend geweest. Toch is de langjarige relatie die wij hebben opgebouwd met de mensen van Nijwa Zwolle ook van groot belang.”

“Dat is ook de reden dat we de nieuwe trucks hebben voorzien van een Volvo Gold Contract. Door variabele kosten tot vaste kosten te maken, voorkomen wij onder meer onverwachte schokken in ons kostenpatroon”, aldus de Graaf.

Lees ook:

Mooi werk onder onze neus

R730 vijf-assers voor Van Wieren

Van Wieren investeert

Klik hier voor alle Volvo-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie