Truckstar wenst iedereen...
| 13:30 | Truckstar Redactie

Truckstar wenst iedereen…

Fijne feestdagen en veel veilige kilometers in 2014!

Wat ons betreft is 2013 voorbij gevlogen, maar een bewogen jaar was het zeker. Niet alleen vanwege een stormvloed aan nieuwe en prachtige Euro 6-trucks, een mooi Truckstar Festival, veel mooie reportages in Truckstar of een fantastische Truck van het Jaar-verkiezing met een spannende strijd tussen de nieuwe DAF XF en de nieuwe FH, die nipt wist te winnen.

Maar het jaar 2013 was ook een bewogen jaar omdat er met kleine stapjes iets gedaan lijkt te worden tegen de oneerlijke concurrentie door bedrijven die met goedkope Oost-Europese chauffeurs rijden.

Daarmee zijn de problemen geenszins de wereld uit, maar we hebben wel de voorlopige opschorting door de Europese Commissie van het vrijgeven van de cabotage gezien. We hebben ook gezien hoe die cabotage-regeling nu verankerd is in de Nederlandse wet, en we zijn zelfs met de Inspectie Leefomgeving en Transport mee geweest op een cabotage-controle.

We hebben tevens kunnen berichten dat chauffeurs, vakbonden, branche-organisaties en chauffeursorganisaties zich allemaal hard maken voor het behoud van Nederlandse chauffeursbanen. Verder zijn er tekenen dat de economie weer iets aantrekt.

We gaan stormachtig de feestdagen in, na een stormachtig 2013, maar we vertrouwen erop dat we stapje voor stapje, stukjes van de strijd tegen de oneerlijke concurrentie gaan winnen. Opdrachtgevers en transporteurs moeten zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid naar onze maatschappij en we moeten hard optreden tegen illegale cabotage door lage lonen-chauffeurs.
 
Het vakmanschap van de Nederlandse chauffeur, zijn en haar vakkennis, veiligheids- en verkeersmentaliteit en professionaliteit overtreffen die van verreweg de meeste buitenlandse collega’s.

Laten we dit goede voorbeeld blijven geven en na een paar welverdiende vrije dagen weer veel veilige kilometers rijden in 2014! Namens het gehele Truckstar-team: Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie