| 11:08 | Bert Mateboer

Truck met pompcapaciteit

Mercedes heeft aan Betonpompbedrijf Nijwa een Arocs 5051 10×4 geleverd die met een Liebherr 24 meter betonpomp is uitgerust. Hiermee kan 140 kuub betonmortel per uur worden gepompt.

Behalve het feit dat het chassis van de truck geschikt is voor de opbouw met betonmaterieel speelt ook betrouwbaarheid en veiligheid een belangrijke rol in de keuze voor Mercedes-Benz, volgens algemeen directeur Ben Rodenhuis van Betonpompbedrijf Nijwa. “Het is voor ons belangrijk dat de motoren van de trucks via de PTO krachtig genoeg zijn om de betonpompen aan te drijven. Daarnaast is het ook van belang dat de trucks een goede restwaarde hebben.  We werken gemiddeld vier jaar met onze pompen. Dat betekent dat onze trucks dan ook vrij jong worden ingeruild.”

Betonpompbedrijf Nijwa B.V. uit Hengelo bestaat al sinds 1967. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verpompen van betonmortel voor funderingen, vloeren en wanden, onderwaterstorten en het produceren en aanbrengen van vloeispecie werkvloeren en isolerende schuimbeton vloeren. Het landelijk opererende betonpompbedrijf heeft 25 medewerkers in dienst. Het bedrijf heeft 17 bouwvoertuigen in gebruik. Eind vorig jaar nam het bedrijf ook al een nieuwe Mercedes-Benz Arocs 2636 6×4  in gebruik met een Putzmeister betonpomp.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie