| 17:58 | Bert Mateboer

Kunstvervoer met Volvo FH 420

Voor het transport van kunstwerken binnen Europa heeft Crown Fine Art een Volvo FH 420 bakwagen aangeschaft. Ter bescherming van de kostbare vracht is de nieuwe Volvo FH rondom luchtgeveerd.

Crown Fine Art vervoert wereldwijd beeldende kunst voor musea, galeries, veilinghuizen en verzamelaars. Het bedrijf beschikt over een wagenpark van dertig trucks. Aan de chauffeurs worden hoge eisen gesteld. Manager Pierre Peeters: ,,Naast het transport moeten ze de kunstwerken ook veilig kunnen verpakken, verplaatsen en desgewenst ophangen op locatie. Omdat er praktisch altijd met twee chauffeurs wordt gereden, is de nieuwe truck ingericht met twee comfortstoelen en een dubbel bed. Op het onderste bed zijn drie extra zitplaatsen gemaakt. Het komt namelijk vaak voor dat museummedewerkers het transport vergezellen.”

crown amsterdam

Speciale laadbak

De nieuwe Volvo is voorzien van alle veiligheidsvoorzieningen zoals Driver Alert Support en Lane Keeping Support. Ook zijn er lage chassis skirts gemonteerd, die de veiligheid voor medeweggebruikers verhogen. Achter de chassis skirts zijn kisten gemonteerd met hulpmiddelen zoals sneeuwkettingen, spanbanden en handgereedschap. De nieuwe Volvo FH-bakwagen is gemotoriseerd met een 420 pk Euro 6 step C-motor met commonrail inspuiting.

Ook aan de laadbak zijn de nodige voorzieningen getroffen; zo zijn de wanden geïsoleerd tegen temperatuurschommelingen en zijn er diverse bevestigingsmogelijkheden aangebracht om elke lading op de veiligst mogelijke manier te zekeren. Om diefstal te voorkomen, worden de deuren vergrendeld met automatische Cargo-Lock pensloten. De laadbak is overgezet van de vorige truck. “Onze laadbakken worden speciaal gebouwd en gaan meerdere trucks mee”, aldus Peeters.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie