| 15:43 | Marco Bloem

Super-Actros voor Simon Loos

Om de langdurige samenwerking tussen Mercedes-Benz en Simon Loos te onderstrepen werd deze maand een bijzondere jubileum-Actros overhandigd.

Voor de totstandkoming van deze Mercedes-Benz Actros Special Edition, die ter gelegenheid van de langdurige samenwerking tussen Simon Loos, Mercedes-Benz Nederland en Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Gomes werd ontwikkeld, werkten de drie partijen nauw samen. De Mercedes-Benz Actros 2552 met 15,6 liter turbo-compound-motor en GigaSpace-cabine is, naast alle opties zoals Predictive Powertrain Control, uitgerust met alle beschikbare veiligheidssystemen, waaronder Active Brake Assist 3, Afstandsregeling, Spoorassistent, Attention Assist en chauffeursairbag. Tevens zijn er speciaal voor deze vrachtwagen sideskirts op maat gemaakt, aangezien er af fabriek geen side skirts bij een voorloopastrekker leverbaar zijn. Ook het uiterlijk is kenmerkend. Zo heeft de grille een grijstint die afwijkt van de kleur wit die Simon Loos standaard gebruikt. Simon Loos koos er bewust voor om de striping niet te veel af te laten wijken van de vaste striping om de Special Edition wel in lijn te houden met de uniforme uitstraling van het wagenpark.

Bijzondere jubileumdag

Voor de bijzondere gelegenheid was niet alleen de huidige directie – de derde generatie familie Loos, Simon en Angelique Loos – maar ook vader Piet Loos aanwezig. Simon Loos: “Op een gegeven moment kwamen we er eigenlijk samen met de dealer achter dat deze vrachtwagen de 500e Actros zou zijn en de 750e Mercedes-Benz. Het leek ons dus gepast om daar, samen met Mercedes-Benz, een extra tintje aan te geven door er een auto uit te lichten en die wat anders en specialer uit te voeren als zijnde de 750e Mercedes-Benz. Dit om de relatie die al terug gaat tot 1981 te bezegelen.” 

Naast de Actros Special Edition zijn voor de gelegenheid ook de drie eerdere generaties Actros trucks in Simon Loos-striping aanwezig, evenals de twee generaties Mercedes-Benz SK-trucks waarmee de samenwerking met Mercedes-Benz in 1981 begon. Ook chauffeur Johan Postma (64) was aanwezig tijdens de jubileumdag. Hij werkt inmiddels veertig jaar bij Simon Loos, heeft zodoende op alle Mercedes-Benz vrachtwagens gereden vanaf de SK uit 1981, en mag zich nu chauffeur noemen van de Actros 2552 Special Edition.

Complete range

De reeks Mercedes-Benz vrachtwagens vanaf 1981 brengt de innovaties van de afgelopen tientallen jaren treffend in beeld. Simon Loos: “Wij proberen daarin altijd voorop te lopen, dus het nieuwste model met de nieuwste technieken te kopen. Dit kan ook wel eens tegen je werken vanwege kinderziektes, maar ik moet zeggen, daar hebben we met de laatste Actros eigenlijk geen last van gehad.” Dat er sinds de Mercedes-Benz SK 1926 veel is veranderd weet ook Arie van den Berg, al ruim dertig jaar in dienst bij Simon Loos. In zijn vrije tijd onderhoudt hij met een team van collega’s en oudgedienden achttien oldtimers van Simon Loos, waaronder de SK’s. Momenteel is hij chauffeursbegeleider bij Simon Loos, voorheen was hij werkzaam als chauffeur/monteur. Zodoende reed hij op alle types Mercedes-Benz trucks, inclusief de nieuwste Actros: “In deze nieuwe auto’s word je echt in de watten gelegd. De techniek is sinds die eerste SK totaal veranderd. Je kunt deze Special Edition eigenlijk niet vergelijken met onze eerste Mercedes-Benz, de SK 1926. In de nieuwste Actros is alles vederlicht te bedienen en het stuurkarakter is fenomenaal.”

Kostenbesparing

De relatie tussen Mercedes-Benz Nederland, bedrijfswagendealer Gomes en Simon Loos gaat verder dan alleen de aanschaf en het onderhoud van vrachtwagens. Zo is de ondersteuning door Mercedes-Benz om de Total Cost of Ownership (TCO) van trucks zo laag mogelijk te houden een belangrijk component.

Bijvoorbeeld door een combinatie van de inzet van Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard en Mercedes-Benz chauffeurstraining. Wim Roks, wagenparkbeheerder bij Simon Loos: “Zo’n zeventig procent van de ruim vijfhonderd vrachtwagens uit ons wagenpark is geleverd door Mercedes-Benz. De Actros is een zeer zuinige truck, maar een ander belangrijke factor van invloed is de rijstijl van onze chauffeurs. Training en coaching van onze chauffeurs is daarom cruciaal. Hierin ondersteunt Mercedes-Benz ons met de Driver Training waarmee chauffeurs gecoached worden op algemene punten als anticiperend rijden, maar waarin ze ook de specifieke voordelen van de Actros met bijvoorbeeld PPC leren kennen en inzicht krijgen in FleetBoard. Ook is het vervolg belangrijk. Mercedes-Benz heeft ons geholpen met het opleiden van mentorchauffeurs die op verzoek van de afdelingsmanagers specifieke chauffeurs kunnen blijven coachen op de rijstijl. Dit maakt een enorm verschil in brandstofverbruik, schade en uitstoot.”

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie