Stralis LNG Euro 6 voor ST van den Brink
| 12:44 | Truckstar Redactie

Stralis LNG Euro 6 voor ST van den Brink

Zesde LNG voertuig voor vervoerder uit Ermelo

Onlangs leverde Iveco-dealer Schouten een nieuwe Iveco Stralis Hi-Road op LNG aan ST van den Brink. Het betreft de eerste Euro 6 Stralis die af fabriek is geleverd met LNG als brandstof. Al eerder nam ST van den Brink vijf Stralis LNG trekkers in gebruik in Euro 5 uitvoering. 

Het rijden op LNG zorgt voor een forse verlaging van de uitstoot van CO2, NOx en fijnstof. Daarnaast zijn de LNG-trucks een flink stuk stiller dan vergelijkbare dieseltrucks. Hierdoor kan het bedrijf met de LNG-trucks winkels in binnensteden bevoorraden buiten de gestelde venstertijden. 

Geen AdBlue

De Stralis Hi-Road is uitgevoerd met een 330 pk sterke Cursor 8 gasmotor, die zoals eerder genoemd aan de Euro 6 norm voldoet. De aandrijflijn bestaat verder uit een handgeschakelde ZF-versnellingsbak met dubbel H-patroon en splitter. De Euro 6 norm wordt, net als bij de dieselmotoren van Iveco bereikt zonder toepassing van een EGR-systeem. De gasmotor behoeft bovendien ook geen AdBlue of een roetfilter. De trekker is uitgevoerd in de kenmerkende huisstijl van ST van den Brink. 

ST van den Brink is opgericht in 1945. Toen werden transporten uitgevoerd met paard en wagen in de omgeving van Ermelo. Tegenwoordig is St van den Brink een onderneming van formaat met bijna 700 werknemers, een wagenpark van 450 trekkende eenheden en 15 standplaatsen in Nederland. 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie