| 13:52 | Korneel Luth

Tutankhamun komt naar Assen

Wie? Wat komt er naar Assen?

De Tutankhamun, de nieuwste en uiterst spectaculaire Volvo FH16 750-showtruck van de Zweed Ralf Ekdahl komt naar het Truckstar Festival in Assen!

De meesten van jullie zullen de opbouw van de truck en de trailer wel kennen. In 2011 stonden die als Ekdahls Road Cruiser op het Truckstar Festival. Nu staat er een nog extremere showtruck, met het kleurrijke Toetanchamon-thema tot in de puntjes uitgewerkt. Als Truckstar zijn we hartstikke trots dat we naast Ristimaa’s Madonna uit Finland, nog zo’n ongelofelijk mooie en gedetailleerde showtruck uit het noorden naar Assen kunnen halen.

Extra foto's 01/14
Een nogal indrukwekkende verschijning.

Boeiend

Het verhaal achter de Tutankhamun is boeiend: “Ik heb met pijn in mijn hart besloten om de Road Cruiser te gebruiken als basis voor mijn volgende project”, vertelt Ekdahl tegen ons in Truckstar 01/2014. “Het was tijd voor iets nieuws.”

En wat voor iets nieuws! De bak van de motorwagen is overgezet naar een nieuwe FH16 750 Tutanchamun en is samen met de cabine en de trailer volledig onder handen genomen. Alleen de RVS-randen zijn eigenlijk nog herkenbaar.

Ekdahl nam voor het werk de Noorse airbrush-kunstenaar Terje Aspmo in de arm en samen bedachten ze het klassiek Egyptische thema. Voor het interieur ging Ekdahl echter naar Denemarken, naar interieurbouwer FL Buur die het thema op prachtige wijze doortrok de cabine in.

Op de paddock

Tijdens het Truckstar Festival staat de Tutankhamun op de paddock, waar ie één van de grootste publiekstrekkers zal zijn. Al lopend om de auto heen zul je op tal van plaatsen details ontdekken die het verhaal vertellen van farao Toetanchamon, zijn vrouw, diverse goden, de rivier de Nijl en talloze andere zaken met symbolische betekenissen.

Overigens is de opbouw van Finse makelij, van trailerbouwer VAK. Daarmee staat er dus een prachtig Noord-Europees samenwerkingsproject!

Tutankhamun komt naar Assen
De opbouw en de trailer zijn van Finse makelij.

Extra foto's 01/14
Een afbeelding van Toetanchamon siert de linkerzijde van de cabine en het interieur is in prachtige goud- en zandkleuren uitgevoerd.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie