Renault T Truck of the Year 2015
| 14:00 | Korneel Luth

Renault T Truck of the Year 2015

De Renault T is op de IAA verkozen tot Truck of the Year 2015.

De voorzitter van de jury, Gianenrico Griffini, overhandigde de award aan Bruno Blin, President van Renault Trucks, tijdens de 65e editie van de IAA Commercial Vehicle show in Hannover.

Met in totaal 129 punten, 48 punten meer dan de dichtstbijzijnde concurrent, haalde de Renault Trucks T de winst binnen. Daarbij werd gekeken naar verschillende criteria: technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijprestaties, brandstofverbruik, CO2-voetprint en de total cost of ownership (TCO). De jury prees met name de aerodynamische oplossingen en het chauffeurscomfort tijdens het rijden en rusten van de Renault T.

De topman van Renault Trucks Bruno Blin nam de award in ontvangst en zei: “Ik ben enorm trots om deze award in ontvangst te mogen nemen namens Renault Trucks en wil het succes graag delen met al diegenen die werkzaam zijn binnen ons bedrijf en netwerk over de hele wereld. We zijn uitermate trots op deze award en het zal ook diegene die het voertuig aanschaffen en ermee werken trots maken.”

Journalisten versus de echte experts

De jury bestaat uit 25 Europese truckjournalisten, dit in tegenstelling tot onze eigen Truck van het Jaar-verkiezing. Hierin zitten de echte experts, namelijk 21 zorgvuldig geselecteerde beroepschauffeurs.

Op 3, 4 en 5 oktober zal de Renault T – een Low Sleeper Cab om precies te zijn – opnieuw de strijd aangaan, ditmaal met zes zware distributie-concurrenten in onze eigen Truck van het Jaar-verkiezing.

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie