Pool met gestolen truck opgepakt
| 15:02 | Truckstar Redactie

Poolse chauffeur steelt diesel

Een Poolse chauffeur heeft gepoogd voor 500 euro diesel te stelen.

De man had getankt bij een pompstation aan de A27 nabij Hank. Na het tanken draaide hij de dop op de tank, stapte in en reed weg.

De alerte eigenaar van het tankstation stapte daarop in zijn auto en reed achter de Poolse truck aan. Ondertussen belde hij de politie, die de Pool ter hoogte van Vianen aan de kant zette en de chauffeur aanhield.  

Slingerend over de A16
Een andere Oostblok-chauffeur viel dit weekend op door zijn rijstijl en werd eveneens door de politie aan de kant gezet. Een 51-jarige Roemeen slingerde met zijn vrachtwagen over de A16, gelukkig op een rustig tijdstip: 23:00 uur op zaterdagavond.

De chauffeur negeerde in eerste instantie de stoptekens van de politie. Maar ter hoogte van tankstation Streekland reed de man met veertig kilometer per uur zo langzaam, dat het agenten toen wel lukte om de truck tot stoppen te dwingen.

De chauffeur was duidelijk dronken en werd overgebracht naar een politiebureau. Daar blies hij 620 ug/l, bijna drie keer de limiet van 220 ug/l. Het rijbewijs werd daarop ingenomen.

Bron: RTV Utrecht, BN de Stem  –  Foto: Het blijft droevig gesteld met het gedrag van (enkele, vele?) Oost-Europese chauffeurs.

1 Reactie
  1. Daar zijn we mooi klaar mee met die schoften uit dat mooïe grote nieuwe europa… Wat hebben we eraan? De weg wordt er echt niet veiliger op en het werk niet beter. Dat klanten en opdracht gevers dit blijven pikken…? Maja goedkoop blijkt soms echt alles waard te zijn helaas….

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie