Politie neemt trucks AFE in beslag
| 13:31 | Korneel Luth

Politie neemt trucks AFE in beslag

De politie heeft op dinsdagmorgen elf vrachtwagens in beslag genomen na invallen bij een transportbedrijf en diverse panden in de regio Rotterdam.

Dat melden diverse media. De in beslag genomen vrachtwagens zijn van transportbedrijf AFE Transport uit Schiedam. Het bedrijf wordt verdacht van drugssmokkel.

Chauffeurs moesten terugkomen

“Het bedrijf houdt zich niet aan de regels voor een normale manier van geld verdienen. En dat betekent dat je op de blaren moet gaan zitten”, zegt een politiewoordvoerder.

Vier chauffeurs waren vanmorgen vroeg al op pad toen de inval bij het bedrijf paatsvond. Zij moesten omkeren en terugkomen. De trucks werden vervolgens in beslag genomen en staan nu bij de Domeinen.

Politie neemt trucks AFE in beslag
In totaal werden elf trucks in beslag genomen. Deze staan nu bij de Domeinen. (ANP)

Onderzoek begon in september 2015

De politie deed tegelijk tevens invallen in zeven panden in Rotterdam, Vlaardingen en Rhoon. Twee verdachten werden aangehouden.

Het onderzoek naar de drugssmokkel begon in september 2015. Toen kwam een Brit in beeld die met Nederlanders zou handelen in drugs. 
Vervolgens werd in april werd in Den Haag 500 kilogram cocaïne gevonden in de bodem van een truck. Negen personen liepen toen tegen de lamp, waaronder de eigenaren van het transportbedrijf. 

Brievenbus-constructie Bulgarije

AFE raakte eerder al in opspraak. In 2014 onthulde vakbond FNV dat het bedrijf werkte met brievenbusfirma’s in Bulgarije om op die manier goedkoop betaalde Bulgaarse chauffeurs te kunnen inhuren, zo meldt RTV Rijnmond. Voor deze oneigenlijke constructie werd AFE toen beboet.

Openingsfoto: ANP

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie