Oudere chauffeurs, let op:
| 16:13 | Korneel Luth

Oudere chauffeurs, let op:

Chauffeurs die voor 1 juli 1955 geboren zijn, hebben deze week nog – tot 1 maart – de tijd om hun rijbewijs te verlengen en de code 95 te behouden zonder nascholingscursussen.

Ben jij geboren voor 1 juli 1955? Dan heb je tot 1 maart de tijd om je C/D-rijbewijs te verlengen om de code 95 bijgeschreven te krijgen met dezelfde einddatum als het nieuwe rijbewijs.

Truckstar werd vandaag gebeld door Jan Tolner uit Zuid-Laren. Jan zegt: “Ik was voor een chauffeurstraining bij Kreeft Opleidingen in Hoogeveen en hoorde dit ineens. Ik heb vervolgens het CBR gebeld om het te verifiëren en het blijkt te kloppen.”

“Veel mensen denken dat je nog tot 1 juni de tijd hebt om je rijbewijs te verlengen, maar het is 1 maart!” zegt Tolner, die dit graag bij chauffeurs onder de aandacht wil brengen.

“Er zijn veel oudere chauffeurs die in het weekend auto’s voorladen bijvoorbeeld, of voor de hobby hun rijbewijs hebben, of die de komende jaren met pensioen gaan. Juist voor hen is het sneu als ze toch nog aan de code 95-cursussen zouden moeten.”

Eigen Verklaring bij gemeentehuis

Om het rijbewijs te verlengen moet echter wel de Eigen Verklaring opgehaald worden bij het gemeentehuis en moet de medische keuring bij de arbo-arts plaatsvinden.

Op de website van het CBR staat het zo: ‘Alleen als het CBR vóór 1 maart 2015 uw Eigen Verklaring inclusief geneeskundig verslag ontvangt, krijgt u gegarandeerd code 95 op uw rijbewijs. Ook als het CBR na 1 juni een Verklaring van Geschiktheid afgeeft.’

Na 1 maart kun je rijbewijs omwisselen tot 1 juni

Wil je na 1 maart nog gebruik maken van de code 95-vrijstelling, dan moet je voor 1 juni 2015 je rijbewijs omwisselen, (iets anders dan verlengen), bij de gemeente. De code 95 wordt dan bijgeschreven op het vervangende rijbewijs en krijgt dezelfde einddatum als het rijbewijs. Dit is dezelfde einddatum als die van het huidige rijbewijs.

Wil je meer weten, kijk dan op deze informatiepagina van het CBR en lees onder ‘1’ alle info wat betreft omwisselen van het rijbewijs en onder ‘2’ alle info wat betreft verlengen van het rijbewijs.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie