Nieuwe MAN's voor MOL Cargo
| 10:14 | Truckstar Redactie

Nieuwe MAN’s voor MOL Cargo

Euro 6 trucks gunstig in brandstofverbruik

Mol Cargo in Tiel schafte onlangs vijf MAN’s TGX aan met Euro 6 motor. Het bedrijf maakte de keuze op basis van goede berichten over het brandstofverbruik. Inmiddels zijn de trekkers twee maanden in gebruik en maken de verwachtingen waar. De verbruikscijfers zien er gunstig uit en de chauffeurs zijn tevreden over het rijgedrag. 

Mol Cargo gebruikt de trucks voor internationale distributie van uiteenlopende goederen. Het bedrijf is echter gespecialiseerd in het transport van motorfietsen en heeft daarvoor in eigen beheer een ruimtebesparend transportsysteem ontwikkeld. Daarin zijn de motoren handig en snel met wielklemmen vast te zetten in dubbeldekstrailers.

Nieuwe MAN's voor MOL Cargo

MAN is een nieuwkomer in het wagenpark van Mol Cargo

Gunstig verbruik

“MAN hadden en we al op het netvlies staan vanwege het gunstige brandstofverbruik van de Euro 6-trucks”, vertelt Theo Wijgers, Director Finance bij Mol Cargo. “Het enthousiasme van MAN-dealer Rosiervandenbosch, die vlakbij  het bedrijventerrein van Medel in Tiel is gevestigd, gaf de doorslag.”Mol Cargo heeft gekozen voor vijf TGX 18.400 4×2 Euro 6-trekkers met XLX-cabine. Die maken deel uit van een vloot van in totaal 48 trucks. MAN is hierin een nieuw merk. Wijgers: “We hebben de trekkers nu ruim twee maanden in gebruik. Nog te kort om een exact beeld te hebben van de gebruikskosten, maar de tekenen zijn heel gunstig.”

Motorfietsen

Mol Cargo is een familiebedrijf, dat in 1934 in het Betuwse stadje Buren is gestart door Crijn Mol sr. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer, Crijn en Pieter Mol. Tot het werkgebied behoren de Benelux, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië. Dankzij het slimme transportsysteem vervoert het bedrijf motorfietsen voor vrijwel alle merken. Ook heeft het bedrijf een warehouse van 7.500 vierkante meter in Tiel en een van 3.500 vierkante meter in Buren. Sinds 2005 is Mol Cargo gevestigd op bedrijventerrein Medel bij Tiel. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie