De Hondsrug
| 08:25 | Arjan Olsthoorn

Nieuwe IVECO S-WAY versterkt vloot De Hondsrug

De Hondsrug heeft onlangs haar vloot uitgebreid met een nieuwe Iveco S-Way. Deze vrachtwagen is voorzien van alle gemakken die een chauffeur maar kan wensen.

Denk hierbij aan luchtvering voor en achter, geïntegreerde standairco, full LED verlichting, lederen bekleding, aslast-meetsysteem en is af fabriek in de bedrijfskleur geleverd. Om gemakkelijk toegang te krijgen tot de hydrauliek koppelingen achter de cabine zijn er korte zijfenders gemonteerd.

Hydrauliek

Voor de beoogde werkzaamheden is deze S-Way uitgerust met een complete hydrauliek set voor een walking floor door RST in Geesbrug. De pomp is afgesteld op 190 Bar voor het kippen en op 340 Bar voor het gebruik van een mixer of tank. Bij deze inzet komt de 13 liter 490 PK sterke dieselmotor zonder EGR goed tot zijn recht.

Met deze uitbreiding van haar vloot is De Hondsrug nog beter in staat om haar klanten te voorzien van hoogwaardige transport- en verhuurdiensten voor diverse bulkmaterialen.

De Hondsrug

De Hondsrug is een bedrijf met een rijke geschiedenis. Het werd in 1934 opgericht door G.H. Fuhler als ‘Fuhler Transportbedrijf en Draglineverhuur’, waarbij het begon met het vervoeren van aardappelen voor boeren met één auto. Later veranderde het bedrijf in ‘Fa. Gebr. Fuhler’ en richtte het aannemersbedrijf Fuhler B.V. op.

In de jaren ’70 en ’80 nam De Hondsrug B.V. andere bedrijven over, waaronder Zand en Grindbedrijf (ZGB) B.V. uit Sellingen. Het bedrijf breidde zich uit en werd steeds veelzijdiger. In 1988 werd het bedrijf opgesplitst in twee delen: het transportdeel werd De Hondsrug B.V., dat werd overgenomen door de vader van de huidige directeuren.

Sinds 2002 is het bedrijf in handen van de broers J.K. Fuhler en G.H. Fuhler. Het bedrijf is uitgegroeid tot een veelzijdige dienstverlener voor transport, verhuur en verkoop van diverse bulkmaterialen. De Hondsrug B.V. beschikt over een wagenpark met 18 trucks, waaronder 4 Iveco’s. Magirus en Iveco hebben binnen dit bedrijf hun sporen reeds verdiend.

Noordoost-Nederland

De diensten van De Hondsrug B.V. omvatten onder andere transport van bulkmaterialen zoals zand, grind, puin en compost, verhuur van grondverzetmachines zoals kranen, shovels en laadschoppen, en verkoop van diverse materialen zoals zand, grind en grond. Het bedrijf richt zich voornamelijk op klanten in Noordoost-Nederland, maar bedient ook klanten in andere delen van het land.

Wat De Hondsrug B.V. onderscheidt van andere bedrijven in de branche is de persoonlijke service die het biedt aan klanten. Het bedrijf heeft een flexibele instelling en denkt graag mee met klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Daarnaast hecht het bedrijf veel waarde aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Zo heeft het bedrijf een eigen zandput en zorgt het voor een verantwoorde afvoer van afvalstoffen.

Kortom, De Hondsrug B.V. is een veelzijdig bedrijf met een rijke geschiedenis en een persoonlijke servicegerichte aanpak. Met een wagenpark van 18 trucks en een breed aanbod aan diensten en producten is het bedrijf een belangrijke speler in de transport- en grondverzetbranche in Noordoost-Nederland en daarbuiten.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie