MotoGP
| 09:02 | Arjan Olsthoorn

MotoGP kiest voor 13 Iveco S-Way trekkers

Iveco heeft aangekondigd dat het zijn samenwerking met de MotoGP, het grootste wereldwijde motorracekampioenschap, zal voortzetten. Als MotoGP Truck Supplier zal Iveco 13 trekkers leveren voor het transport van racematerialen naar de circuits.

Iveco heeft bekendgemaakt dat het zijn samenwerking met de MotoGP, het grootste motorracekampioenschap ter wereld, met nog eens vier jaar zal verlengen. De nieuwe overeenkomst zal worden afgesloten met Dorna Sports, dat sinds 1991 verantwoordelijk is voor de commerciële rechten en organisatie van het FIM Grand Prix Wereldkampioenschap (MotoGP). De vrachtwagens worden ingezet voor het vervoer van Dorna Sports hospitality materiaal naar MotoGP-evenementen van 2023 tot 2026.

‘Trots’

Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group: “We zijn er trots op dat we zo’n geweldige competitie kunnen ondersteunen. Geavanceerde technologie gaat samen met ongeëvenaarde moed om de grenzen te verleggen. Dit sponsorschap weerspiegelt dezelfde energie die ten grondslag ligt aan Iveco’s streven om de beste oplossingen te creëren voor de behoeften van onze klanten. Alsmede de strijdlustige passie die ons ertoe aanzet om elke dag te streven naar perfectie.”

Lees ook: De Vloerenmakers neemt stoere Iveco 6×2 in gebruik

Het nieuwe seizoen is op zondag 26 maart begonnen op het Autodromo Internacional do Algarve in Portimao Portugal. Op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia wordt sluit men het seizoen af. Met in totaal 21 Grands Prix in 18 verschillende landen. Iveco zal dit MotoGP-seizoen ondersteunen met 13 Iveco S-Way trucks en 1 Iveco Daily. De voertuigen worden aangepast met de MotoGP- en Iveco-logo’s en met een speciale witte kleurstelling die een sterke racestijl weerspiegelt welke typisch is voor de motorsport.

Official Sponsor

Iveco is ook sponsor van het Repsol Honda Team en supplier van Mooney VR46 Racing Team Tractor Unit. Daarmee ondersteunt de truckfabrikant het vervoer van het materiaal van de rijders naar de MotoGP-races die in Europa worden gehouden.

Truck Supplier

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie