MAN met Wierda-as voor Willard transport
| 10:47 | Truckstar Redactie

MAN met Wierda-as voor Willard transport

Willard Transport uit Blaricum heeft wederom gekozen voor een zware kipper van MAN.

Het is een TSG 41.440 8×4 Euro 6 met een bijgeplaatste derde gestuurde as van Wierda Voertuig Techniek (WVT). Het is de derde MAN in een wagenpark van vijf voertuigen. 

“We zijn zeer te spreken over de service bij MAN. Dat heeft toch vooral de doorslag gegeven”, stelt directeur Hans Willard. “De leverancier van de nieuwe kipper, Roordink Bedrijfswagens, heeft ons bij de aanschaf van een vorige MAN uitstekend geholpen. Dat maakte voor ons de keuze niet moeilijk. Bovendien hebben we al sinds de jaren tachtig ervaring met MAN en de organisatie. Al in 1984 hebben we voor het eerst een MAN in gebruik genomen”. 

MAN met Wierda-as voor Willard transport

Foto: Wierda Voertuigtechniek voorzag de MAN van een extra as.

Multifunctioneel

Willard Transport zet de nieuwe MAN TGS hoofdzakelijk in voor het vervoer van asfalt. “We hebben veel grote aannemers in de infra- en wegenbouw als opdrachtgever. Daarnaast kan de auto ook worden ingezet voor het vervoer van vervuilde grond, omdat hij is voorzien van een overdrukcabine. En er zijn voorzieningen aangebracht voor gladheidsbestrijding. Onze jongste aanwinst is dus multifunctioneel.”

Het chassis is aangepast om het laadvermogen te vergroten. Er is aan het 8×4 chassis door WVT een gestuurde 10 tons voorloopas gemonteerd. De constructie vergroot niet alleen het laadvermogen, maar zorgt ook voor meer stabiliteit bij het kiepen op een zachte ondergrond. 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht  

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie