FNV protesteert bij Van den Bosch
| 13:36 | Truckstar Redactie

‘Illegaal gebruik Roemenen bij Vos’

Volgens vakbond FNV Bondgenoten heeft Vos Logistics illegaal Roemeense chauffeurs in Nederland laten werken.

De chauffeurs werkten zes weken achter elkaar in Nederland, voor een salaris van 285 euro per maand, aldus de FNV.

Ontduiking
Als dit klopt ontdook Vos daarmee de CAO-bepalingen, het minumumloon en de cabotageregelgeving. Volgens de topman van Vos Logistics, Frank Verhoeven, is het echter niet het beleid van Vos om met illegale praktijken bezig te zijn.

In een uitgebreid artikel in Nieuwsblad Transport zegt Verhoeven: “We maken er geen geheim van dat we werken met een internationale pool van chauffeurs. Roemenen en Polen, maar ook Duitsers en Fransen. Binnen de landsgrenzen houden we ons aan de wet. Bij nationaal transport houden we ons aan nationale voorwaarden. Ja, ook aan de cao.”

Maanden, waarschijnlijk zelfs jaren
De FNV zegt zelf echter geconstateerd te hebben dat Roemeense chauffeurs maandenlang voor Vos in Nederland aan het werk zijn geweest, waarschijnlijk zelfs al jaren.

De betreffende chauffeurs zouden echter zijn verdwenen, nadat de Arbeidsinspectie en de Inspectie Verkeer en Waterstaat een onderzoek begonnen bij een vestiging van Vos in Ede. Verhoeven zegt dat de betreffende chauffeurs niet verdwenen zijn, maar elders binnen de organisatie te werk zijn gesteld, vanwege de twijfel die er gerezen was.

Foto: ANP

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie