| 10:57 | Bert Mateboer

Honderden trucks van Waberer’s staan tijdens Kerst in Eersel

Honderden trucks van het Hongaarse transportbedrijf Waberer’s staan tijdens de kerstdagen op een terrein in Eersel. Dat meldt nieuwssite 112Vandaag.

Natuurlijk willen de chauffeurs van Waberer’s met de Kerst graag thuis zijn. Maar in plaats van ze met hun trucks naar huis te laten rijden, heeft Waberer’s een aantal touringcars gecharterd om ze naar Hongarije te brengen. Dat is veel goedkoper. Bovendien zouden de trucks anders leeg heen en weer rijden, want het overgrote deel van hun werk verrichten ze in West-Europa. In Eersel wordt het tijdelijke parkeerterrein afgeschermd met trailers van een Nederlands transportbedrijf om het enorme aantal geparkeerde vrachtauto’s aan het zicht te onttrekken.

Ook in België

De Belgische transportbond BTB meldt dat er ook in het Belgische Opglabbeek, net als vorig jaar, weer honderden trucks worden gestald. Dit keer niet op een weiland van een boer, maar op het terrein van Jet Transport. Ook hier worden bussen ingezet voor het transport naar Hongarije van chauffeurs die volgens de bond maanden in hun trucks verblijven en zelden thuiskomen. Vanwege de werkomstandigheden en lage lonen geldt het Hongaarse bedrijf volgens de bond als een schoolvoorbeeld van sociale dumping-praktijken.

Voor een overzicht van alle locaties waar Waberer haar trucks stalt, kun je hier klikken.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie