Groene MAN’s voor noordelijke bedrijven
| 16:57 | Truckstar Redactie

Groene MAN’s voor noordelijke bedrijven

Sipma Rolde en LCW Groningen kiezen voor TGX Dual Fuel.

Van MAN dealer Sommerauer uit Westerbroek ontvingen we vrijwel gelijktijdig twee persberichten over de aflevering van een aantal TGX Dual Fuel trucks aan Logistiek Centrum Westpoort (LCW) Groningen en Sipma transport uit Rolde.

Beide bedrijven hebben zorg voor het milieu hoog in het vaandel staan. De keuze voor alternatieve brandstoffen ligt daarmee voor de hand.

LCW rijdt met de twee nieuwe TGX bakwagen-wipkar combinaties in opdracht van palletpooler CHEP.  Een opdrachtgever die net als LCW, pleit voor duurzaam ondernemen. De deels op CNG (Compressed Natural Gas, wat staat voor aardgas of methaan) rijdende MAN TGX trucks leveren daarin nu een extra bijdrage.

Samenwerking Sipma en Boezer

Groengas
Dolf Liewes van LCW: ‘’Wij willen een goed sociaal bedrijf zijn, met continuïteit voor onze werknemers en opdrachtgevers. In de afgelopen periode is er flink geïnvesteerd een moderne vloot met Euro 5 motoren. Deze MAN’s gaan nog een stapje verder.’’ De trucks rijden op de combinatie diesel/groengas en stoten daarmee circa 35 procent minder CO2 uit. Groengas is een andere naam voor methaan dat wordt gewonnen uit restafval en GFT.

Ook transportbedrijf Sipma koos vanwege de wens tot duurzaam ondernemen voor twee nieuwe MAN TGX trucks. Sommerauer leverde hier al eerder zowel een bakwagen als een trekker af in Dual Fuel uitvoering. Sipma meldt verder dat de voertuigen wanneer nodig ingezet zullen worden als LZV.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie