| 10:22 | Bert Mateboer

Extra zware jongen bij Geurt Trucks

Geurt Trucks BV uit Andelst heeft het wagenpark uitgebreid met een bijzonder zware versie van de Mercedes Arocs. Het is een Arocs 4553 LK 10×4 met een 165 tonmeter autolaadkraan van Palfinger. Deze Palfinger is een van de grootste opvouwbare autolaadkranen ter wereld.

De Arocs vijfasser, die speciaal voor de Nederlandse markt werd ontwikkeld, beschikt over Mercedes Powershift 3 versnellingsbak en Servotwin-besturing. Dankzij de extra assen en het lange chassis is de 4553 LK robuust genoeg voor de zware inzet met de autolaadkraan die tot 30 ton kan tillen. De Arocs is voorzien van een dubbele PTO zodat er voldoende capaciteit aanwezig is voor de zware autolaadkraan. De achterassen van de vijfasser zijn luchtgeveerd en voor extra wendbaarheid is de achterste as gestuurd.

Geschikt voor zwaar transport tot 120 ton

Om de truck multifunctioneel inzetbaar te maken, is de Arocs inzetbaar als trekker en bakwagen en tevens geschikt voor zwaar transport tot 120 ton. Aan de buitenkant is de truck voorzien van Bi-Xenon verlichting en Alcoa Dura-Bright aluminium velgen. Vanwege de ruime BigSpace-cabine met vlakke vloer biedt de Arocs maximaal ruimte en comfort voor de chauffeur.

Geurts Trucks B.V. verkoopt en verhuurt al meer dan 30 jaar zwaar materiaal aan opdrachtgevers uit alle werelddelen. Tot de vaste klandizie behoren kraanverhuurders, de offshore, oliemaatschappijen en grote bouwbedrijven.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie