| 10:05 | Truckstar Redactie

Echte sneeuwchaos blijft uit

Ochtendspits iets drukker dan normaal. Later meer sneeuwval verwacht.

De hevige sneeuwval die het KNMI voor de ochtendspits van vandaag voorspelde is uitgebleven.

Wel was de ochtendspits drukker dan normaal, voornamelijk door gladheid. Op het hoogtepunt stond er ongeveer drie keer zoveel als op een normale vrijdagochtend. Om 10 uur was de actuele filestand 215 kilometer volgens de website van de ANWB.

Automobilisten lijken goed rekening te houden met de weersomstandigheden, constateerde Rijkswaterstaat rond half negen. Hier en daar wordt wat blikschade gemeld, maar het verkeer stroomt over het algemeen door, aldus een woordvoerder.

Ondanks het uitblijven van zware sneeuwbuien zorgt het weer voor extra files. Vooral rond Amsterdam, Den Haag, Breda, Arnhem, Nijmegen en Rotterdam is het druk. In Zeeland, waar vanmorgen de sneeuwval begon is het weer omgeslagen in buien met motregen. Het noordoosten van Nederland heeft vooralsnog weinig last van de winterse weersomstandigheden.

In het hele land, behalve in Groningen en Drenthe, sneeuwt het vrijdagochtend. Volgens het KNMI kan de sneeuw tot in de middag aanhouden, waardoor er lokaal tot 15 centimeter sneeuw kan komen te liggen. In het westen van het land gaat de sneeuw gepaard met vrij harde wind.  

Foto: Rijkswaterstaat meldt via Twitter dat het schoonhouden van snelwegen goed verloopt: ‘De meeste wegen zijn nog goed zwart’.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie