Tekno
| 08:24 | Arjan Olsthoorn

Directiewijzigingen binnen Tekno

Tekno Collectables, de producent van miniatuurvrachtwagens, bouwkits en onderdelen op schaal, kondigt veranderingen in de directiesamenstelling aan. De verschuiving, die op natuurlijke wijze heeft plaatsgevonden, omvat de overgang van Maarten van Buuren van algemeen directeur naar ambassadeur. Aizo Timmermans (CEO) en Tom Baremans (CFO) vormen samen de directie.

Na jaren van opbouw aan een stabiele, gezonde organisatie, markeert deze wijziging een cruciale stap in de verdere ontwikkeling van Tekno, terwijl het bedrijf zich richt op zijn volgende mijlpaal: het 100-jarig bestaan in 2028.

“Aan het begin van mijn twintigerjaren ben ik begonnen bij Tekno, het bedrijf dat wij als familie van Buuren destijds overnamen. In de loop der jaren heb ik alle facetten van het bedrijf doorlopen: van magazijncoördinator tot algemeen directeur. Nu de organisatiestructuur op zijn plaats is, is het tijd om los te laten,” reflecteert Maarten van Buuren, ambassadeur en aandeelhouder van Tekno. De rol als ambassadeur biedt Maarten de mogelijkheid om een verbindende factor te blijven tussen belangrijke externe en interne contacten, indien nodig. Aizo Timmermans en Tom Baremans zijn verantwoordelijk voor de directievoering binnen Tekno.

(Excel)leren als een team

Aizo Timmermans, die binnenkort zijn 12,5-jarig jubileum bij Tekno viert, heeft hier verschillende functies vervuld: van werkvoorbereiding tot COO en nu CEO. Hij benadrukt het belang van samenwerking en gedeelde waarden binnen het bedrijf: “We handelen samen, we winnen samen en verliezen samen. Gezamenlijk zoeken we voortdurend naar kansen om de toegevoegde waarde van Tekno te vergroten, ook in samenwerking met klanten en andere stakeholders buiten onze organisatie.”

“Deze filosofie is geheel in lijn met onze focus op operationele excellentie,” vult Tom aan. Met ruim tien jaar ervaring als business controller, waarvan vier jaar bij Tekno, heeft Tom Baremans de rol van CFO (a.i.) op zich genomen. “Alles wat we doen moet toegevoegde waarde voor klanten hebben, die vooruitstrevende werkwijze staat centraal binnen Tekno. Hier is de organisatie op ingericht, met behoud van een gezond Nederlands familiebedrijf.”

100 jaar Tekno Collectables

“Als een ieder op de juiste plek zit, zorgt dat voor positieve energie. De teamspirit is goed en onze medewerkers halen het beste uit de autonomie waarover zij beschikken. Ik zie de energie tussen Tom en Aizo, die is uitstekend. Ik heb dan ook het volste vertrouwen in het team dat we hier in Nederland én in China hebben, ondanks de uitdagingen die ongetwijfeld op ons pad komen,” aldus Maarten van Buuren. Op weg naar het 100-jarig bestaan heeft Tekno tal van prachtige plannen in petto. Blijf op de hoogte via diverse kanalen, zowel online als in het Museum in De Lier.

1 Reactie
  1. Gefeliciteerd met de directie wissel ga zo verder met het team het bedrijf nog mooier te maken ik kwam al boven op zolder bij van buuren thuis in maasland en in delft gr gerrit den hollander

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie