Dikke Iveco's voor Yamaha
| 14:48 | Truckstar Redactie

Dikke Iveco’s voor Yamaha

Iveco sponsort MotoGP 2013 en Yamaha Factory Racing team

Een mooie samenwerking tussen Iveco en Yamaha; dat kun je het hernieuwde sponsorcontract dat Iveco onlangs afsloot met Yamaha en MotoGP wel noemen.Voor het vierde jaar op rij sponsort Iveco het internationaal kampioenschap motorace. 

Dat laat zich onder andere zien tijdens de TT van Assen, waarvan Iveco de hoofdsponsor is. Tevens is Iveco hoofdsponsor van de MotoGP-wedstrijd in het Spaanse Aragón, waar de MotoGP-rijders op 29 september aan de start verschijnen voor de ‘Gran Premio Iveco de Aragón’ 
Het sponsorcontract houdt onder andere in dat Dorna Sports; de organisator van de MotoGP het complete seizoen de beschikking heeft over een batterij aan Iveco’s: maar liefst 13 nieuwe Stralis Hi-Way trucks worden gebruikt om het MotoGP-circus van circuit naar circuit te verhuizen. Naast trucks voor transport bevinden zich in de vloot ook mobiele werkplaatsen en kantoren. Voor het kleinere werk levert Iveco tevens vier Iveco Daily vans.

YAMAHA
Een van de grotere merken in de MotoGP is Yamaha. Bekende namen als Jorge Lorenzo en Valententino Rossi rijden voor de renstal van Yamaha. Al enkele jaren verzorgt Iveco ook voor deze partij het transportmateriaal.

Dit seizoen levert Iveco aan Yamaha maar liefst zeven nieuwe Stralis trucks, waarvan vier van het nieuwe vlaggeschip Hi-Way. Daarnaast heeft Yamaha de beschikking over een nieuwe Iveco Daily Van. De trucks; uitgevoerd in de chique blauwe Yamaha-kleur worden gebruikt voor het vervoer van motoren, kantoren, mobiele werkplaatsen en het personeel van Yamaha Factory Racing.

Bron: Iveco UK

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie