De eerste punten zijn binnen
| 22:41 | Korneel Luth

De eerste punten zijn binnen

Een zestal kundige en enthousiaste chauffeurs heeft vrijdag het spits afgebeten van de Truck van het Jaar-verkiezing 2016.

Gewapend met veel rij-ervaring, een goed oog voor details en een kritische blik is de eerste groep chauffeurs van ons testpanel in actie gekomen.

De chauffeurs beoordeelden de trucks rijdend, via een afwisselende (bakwagen-)route, en statisch op het terrein rond de Truckstar-redactie.

De eerste punten zijn binnen
De route voerde onder meer door Abcoude.

De eerste punten voor onze zeven bakwagens zijn hiermee binnen. Op enthousiaste wijze bekeken en bereden onze testchauffeurs de trucks, en gaven ze punten voor zaken als de stuuruitslag, de werkplek, manoeuvreerbaarheid, zicht en minstens zo belangrijk in het distributiewerk: de in- en uitstap.

Serieus en gezellig

Ook onder de begeleiders van de zeven truckmerken was de sfeer goed. Zij legden op duidelijke wijze uit hoe hun trucks in elkaar zitten, bediend moeten worden, en wat de gedachtes achter bepaalde keuzes is geweest.

Naast een kritische dag was het daarom voor de testchauffeurs ook een leerzame dag. Op zaterdag en zondag volgen nog twee groepen chauffeurs, die op dezelfde kritische wijze de trucks zullen beoordelen. Alle punten worden vervolgens bij elkaar opgeteld, en daar rolt een winnaar uit: de Truck van het Jaar 2016 – gekozen door chauffeurs.

De eerste punten zijn binnen
Ons enthousiaste testpanel van vrijdag.

Lees ook:

Truck van het Jaar-verkiezing 2016

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie