Truck Innovation Award 2022
| 09:50 | Bert Mateboer

DAF XF op waterstof wint ‘Truck Innovation Award 2022’

De nieuwe XF met waterstof verbrandingsmotor maakte indruk op de jury van de International Truck of the Year. Zoveel indruk dat deze DAF XF H₂ Innovation Truck is bekroond met de ‘Truck Innovation Award 2022’.

“Deze specifieke onderscheiding onderstreept onze filosofie dat we een complete reeks technologieën moeten ontwikkelen op weg naar transport en mobiliteit zonder CO in het komende decennium”, aldus Ron Borsboom, executive director productontwikkeling bij DAF. “Waterstoftechnologie kan een zeer interessante optie worden voor de toekomst. Náást batterij-elektrische oplossingen die we vandaag al aanbieden en hybride vrachtwagens die we in ontwikkeling hebben.”


Lees ook: DAF XF, XG en XG+ uitgeroepen tot ‘Truck of the Year 2022’


Toekomst voor de verbrandingsmotor

De onderscheiding ‘Truck Innovation Award 2022’ toont ook aan dat er nog een veelbelovende toekomst is voor de verbrandingsmotor. Daarvoor liggen nieuwe generaties CO₂-neutrale brandstoffen in het verschiet. De jury: “Het is belangrijk om te begrijpen dat het stoppen van het gebruik van fossiele brandstoffen niet automatisch mag leiden tot een verbod op verbrandingsmotoren. Zeker niet in het zware transport over lange afstanden.”

DAF XF waterstof

“Een verbrandingsmotor op waterstof betekent dat op veel vlakken gebruik kan worden gemaakt van het bestaande distributienetwerk van tankstations. En laten we vooral ook niet de kennis en productiecapaciteit vergeten die we in Europa op dit gebied hebben,” besluit Borsboom.

2 Reacties
  1. Het is de mooiste oplossing met lichte aanpassingen een groot resultaat uitstoot is co2 en demi water uit de uitlaat
    Is altijd beter dan accu’s die vervuilend zijn en de uitstoot is centraal bij de energie centrale
    Waterstof is de toekomst

  2. ik denk dat waterstof het uiteindelijk wint. Die afgeschreven accu’s zullen ook een keer verwerkt moeten worden. ook voor personenauto’s een heel goed.
    de mijne staat in principe op de vervangings lijst van 2024. hoop dat het dan weer een XF word.
    op waterstof, moet kunnen. wel min 600 km op een tank.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie