Bergnet
| 10:00 | Arjan Olsthoorn

Bergnet neemt Smits Kraan- & Sleepbedrijf over

Bergnet neemt per 1 december 2021 Smits Kraan- & Sleepbedrijf over. Smits is eveneens actief in auto- en vrachtwagenberging in de regio Haarlem en Amsterdam. Met de overname gaan de werkzaamheden, personeelsleden en het grootste deel van het wagenpark van Smits over naar Bergnet.

“Doordat de verzorgingsgebieden van beide bedrijven elkaar deels overlappen verwachten wij de bezettingsgraad van de bergingsvoertuigen te kunnen verhogen. Tevens kunnen we aanrijdtijden nog verder verkorten,” aldus Sander Vlaar, directeur eigenaar van Bergnet.

Groeistrategie

De voornaamste werkzaamheden van Smits zijn het bergen van personenauto’s en vrachtwagens op het hoofdwegennet (autosnelwegen) rond Amsterdam en Haarlem. Bergnet verwacht voor de toekomst een substantiële toename van het verkeer op de autosnelwegen. Daardoor past deze overname goed in de groeistrategie van van het bergingsbedrijf. Aan de bergingswerkzaamheden op de Nederlandse snelwegen worden door wegbeheerder Rijkswaterstaat, in het belang van doorstroom en veiligheid, hoge eisen gesteld. Omdat de regie van berging en pechverplaatsing rond Amsterdam na de overname in één hand komt verwacht Bergnet nog beter bij te kunnen dragen aan de veiligheid en doorstroom op de snelwegen.

Bergnet

Autohulpdienst Bergnet is opgericht in 2002 door Nicole en Sander Vlaar. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de grotere autobergingsbedrijven van Nederland. Vanuit vestigingen in Amsterdam, Amersfoort, Lelystad, Almere, Blaricum en Haarlem verricht het 24/7 autoberging-, pechhulp- en transport werkzaamheden voor vracht- en personenauto’s. Na de overname heeft de sleepdienst 110 medewerkers in dienst en een vloot van 80 bergingsvoertuigen.

smits kraan en sleepbedrijf

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie