Curator: vertrouwen in overname Van Maanen Transport
| 22:55 | Truckstar Redactie

Curator: vertrouwen in overname Van Maanen Transport

Drie externe overnamekandidaten uit transportsector

Bij een voorlichtingsbijeenkomst, die vrijdagavond in Barneveld in het bijzijn van circa honderd personeelsleden werd gehouden verschafte curator Sander Drijber op een aantal punten duidelijkheid.  Donderdag werd het bedrijf door de rechtbank in Arnhem failliet verklaard. 

De sfeer tijdens de bijeenkomst was volgens  een aanwezig personeelslid rustig. “Er heerste een kalme, niet vijandige sfeer.” Toch is er onzekerheid bij de chauffeurs; voornamelijk over doorbetaling van salaris. Daarover meldde de curator het volgende: begin volgende week wordt uitslag van de rechter verwacht waarna tot ontslag wordt over gegaan. Vervolgens wordt de volledige loonbetaling voor de 185 personeelsleden overgenomen door het UWV. De uitkerings instelling licht hierover volgende week vrijdag en zaterdag het personeel in.

De werkzaamheden worden onder toezicht van de curator voortgezet. Ondertussen gaat de overnameprocedure door: er zijn volgens Drijber drie serieuze kandidaten. Namen werden niet genoemd, wel vermeldde hij dat het gaat om drie collega-transportbedrijven, en niet om investeringsmaatschappijen. Overnamekandidaten vanuit de transportfamilie zelf zijn er niet. 

Onoplosbare schuld

Naast curator Drijber sprak merkbaar aangedaan directeur Rene van Maanen op de bijeenkomst. Hij verschafte aan het personeel enig inzicht in de historie die aan het faillissement vooraf ging: in de economisch betere tijden zijn door investeringen schulden ontstaan waar het bedrijf in crisistijd niet meer bovenop kwam. Mogelijkheden voor een doorstart vanuit eigen middelen zijn er volgens het bedrijf niet. Van Maanen vroeg zelf het faillissement aan. 

Van Maanen verkocht in december 2012 het bedrijfsonderdeel speciaal vervoer aan collega vervoerder De Haan uit Nijkerk. Ook deed het bedrijf onderhoudswerkzaamheden aan het wagenpark over aan een externe partij. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie