Nieuwe Volvo FH Grampian Continental
| 17:55 | Truckstar Redactie

Nieuwe Volvo FH Grampian Continental

In maart reden we bij Grampian Continental in Aberdeen met een FH16 750 de dam op. Nu hebben ze er zelf één.

Het Schotse transportbedrijf Grampian Continental neemt haar eerste nieuwe Volvo FH16 750 in gebruik. Een prachtige auto, maar niet de eerste nieuwe FH die een Grampian Continental-trailer zal trekken.

Dat waren wij van Truckstar zelf namelijk met de zwarte FH16 750 die we van Volvo Trucks Nederland mochten lenen voor een mooi Rijdt ‘m zelf-verhaal. Hiermee reden we vanuit de Nederlandse vestiging in IJmuiden een heerlijke rit door het woeste en vriendelijke Schotland.

Truckstar reed 'm zelf - Schotland
Verder dan 730 pk kwamen ze afgelopen maart niet bij Grampian Continental… (Ook mooi).

Eerste nieuwe FH Grampian

Nu is de eerste van drie nieuwe FH’s afgeleverd. Het gaat om een schitterende 6×2-trekker met voorloopas, Globetrotter-cabine, de grootste motor met het maximale vermogen en geheel in de stijl van het bedrijf tot in de puntjes afgewerkt.

Naast deze trekker komt er nog een 750’er en een FH16 540. De trucks worden geleverd in Euro 5-uitvoering en vervangen enkele oudere Volvo’s in de vloot.

Wekenlang van huis

Het aantal pk’s, toeters en bellen en de gehele uitrusting lijkt wellicht wat overdreven, zelfs voor het woeste Schotland. Feit is echter dat de chauffeurs van Grampian Continental met zware vrachten kris-kras door Europa rijden en wekenlang van huis zijn. Periodes van zes weken zijn daarbij geen uitzondering.

Interessant detail is verder dat ook de Schotten het Volvo iron mark naar de grille hebben laten verplaatsen. Wil je de trucks in het echt zien, dan moet je eens bij de ferry naar Newcastle in IJmuiden rondhangen, daar staan deze zware jongens geregeld op. 

Truckstar reed 'm zelf - Schotland
Zo kwamen we in Newcastle van de boot.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie