90 meter de lucht in
| 12:05 | Truckstar Redactie

90 meter de lucht in

Peinemann Hoogwerksystemen heeft een hoogwerkertruck ingebruik genomen waarmee tot negentig meter hoogte gewerkt kan worden.

De hoogwerker is opgebouwd op een vijf-assige Volvo FM. De auto werd afgeleverd als een 8×4 en Terberg Techniek voegde een gestuurde naloopas toe aan het chassis. Hiermee ontstond een truck die zwaar genoeg is om de Bronto hoogwerker-opbouw te kunnen dragen. Bovendien is de gewichtsverdeling met de vijfde as ideeal.

Dik Advocaat van Peinemann vertelt: “We hebben deze markt ooit betreden met een vrachtwagenhoogwerker van 61 meter. We zagen de vraag steeds meer toenemen en om aan die vraag te voldoen, moesten we steeds andere bedrijven inschakelen. Idem voor de uitbreiding naar twee vrachtwagenhoogwerkers. Voor diezelfde keuze stonden we nu weer. We hebben nu de beschikking over hoogwerkers met verschillende hoogtes en kunnen voldoen aan een heel diverse vraag. Een belangrijk argument om tot de aanschaf van dit negentig meter-exemplaar over te gaan, was niet alleen de werkhoogte maar ook het vluchtbereik. Zelfs op een hoogte van vijftig meter is met deze hoogwerker een vlucht mogelijk van dertig meter.”

De FM werd geleverd door Volvo Truck Center Rotterdam. Het wagenpark van Peinemann bestaat uit 25 trucks, voornamelijk FH’s, FM’s en FE’s. Het hoofdkantoor staat in Hoogvliet en het bedrijf heeft vestigingen door het hele land.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie