24 keer Volvo FH voor Post & Haveman
| 08:05 | Truckstar Redactie

24 keer Volvo FH voor Post & Haveman

Post & Haveman uit Dronten zet nieuwe Volvo’s volop in voor bietencampagne

Agrarisch transport is een van de specialiteiten van Post & Haveman. Dit omvat het transport van suikerbieten uit de Noordoostpolder, Oost- en Zuid-Flevoland naar de fabrieken van de Suiker Unie. Van de 24 aangeschafte Volvo FH trekkers zijn de meeste direct de campagne ingegaan. Het betreft vier 4×2 en twintig 6×2 uitvoeringen, waarbij de laatste voorzien zijn van een elektro/hydraulisch gestuurde voorloopas. 

Test

Leo Haveman, directeur van Post & Haveman: “Tijdens de campagne van 2013 hebben we de nieuwe Volvo FH ook ingezet, toen in combinatie met een aantal Volvo FH Classic trekkers. De truck deed het op alle fronten meer dan uitstekend, zelfs veel beter dan de Volvo FH Classic. Het was de ultieme test voor de voertuigen, die non-stop 24 uur per dag worden ingezet. De nieuwe FH is vrijwel storingsongevoelig gebleken en scoorde een hoge betrouwbaarheid, wat enorm veel rust op de planning gaf. We hebben dan ook geen moment twijfel gehad toen we voor de huidige campagne opnieuw voor vervanging van een deel van ons wagenpark stonden.”

Safety pakket

Een aantal van de nieuwe trucks is uitgerust met safety-pakketten van Volvo. Daarin zit onder meer Forward Collision Warning, een waarschuwingssysteem voor botsingen met noodremfunctie. Tijdens deze campagne willen Post & Haveman de meerwaarde hiervan testen. Daarnaast zijn alle trucks zijn uitgerust met Dynafleet, waardoor de prestaties nauwlettend in de gaten worden gehouden. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie