Welke LF is zuiniger?
| 07:49 | Truckstar Redactie

Welke LF is zuiniger?

Twee nieuwe DAF LF210 FA Euro 6 bakwagens voor J&M Logistics

Beide trucks zijn uitgerust met de nieuwe viercilinder Paccar PX-5 motor. Dealer De Burgh Eindhoven leverde de trucks af aan J&M Logistics uit dezelfde stad. De LF’s zijn uitgevoerd met een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, dakspoiler en fenders, luchtgeveerde achteras, front- en achterzichtcamera en een gesloten laadbak met klep. Beide trucks worden ingezet voor de winkeldistributie in Nederland en België, onder andere voor Kruidvat.

Zuinigheid testen

Voor J&M Logistics vormden brandstofverbruik en milieuvriendelijkheid belangrijke peilers, meldt mededirecteur Jeroen Walravens in een persbericht. Om een overzicht te krijgen van het effect van brandstofbesparende maatregelen, is één van de LF bakwagens uitgerust met een uitgebreid pakket aan besparende extra’s zoals een aerodynamische dakspoiler en fenders, sideskirts en spatlappen, een geheel gesloten zijkant en een opbouw met optimale laadbakhoogte. 

De cabines zijn beide onder andere uitgerust met het nieuwe dashboard, volledig verstelbare stoelen en het DAF Driver Performance Assistent systeem (DPA). Door J&L werd deze lijst aangevuld met extra meetapparatuur en een track en trace systeem. De laadbakken zijn piek gecertificeerd en geleverd door de Eindhovense Carrosserie Fabriek (ECF). Beide wagens worden een jaar nauwgezet getest door twee chauffeurs, die afwisselend in de wagens gaan rijden. 

Fotobijschrift:De twee nieuwe DAF LF 210 FA bakwagens van J&M Logistics. Links de aangepaste uitvoering met het uitgebreid pakket aan brandstof besparende extra’s.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie