Volvo FH Light Concept Eikelenboom
| 14:26 | Korneel Luth

Volvo FH Light Concept Eikelenboom

Een netto laadvermogen van 32 ton, dat heeft Eikelenboom voor elkaar met de inzet van de nieuwe FH Light Concept.

Eikelenboom European Food Transport heeft onlangs vijf extra lichte Volvo FH 420’s aan de vloot toegevoegd. Samen met lichtgewicht trailers komt het netto laadvermogen per truck uit op 32 ton.

Maximaal tonnage

“Door het lage eigen gewicht van de combinatie bereiken we een zo hoog mogelijk laadvermogen. Dit is in onze branche uitermate belangrijk”, zegt directeur Ary Eikelenboom.

“We kunnen nu in de verschillende landen waar wij leveren een maximaal toegestaan tonnage vervoeren. Bovendien zijn er ondanks het lagere gewicht geen concessies gedaan aan de traditionele Volvo-veiligheid.”

Veilige truck en trailer

De trucks zijn uitgerust met een veiligheidspakket met daarin Adaptive Cruise Control (ACC) en Forward Collision Warning met noodremfunctie. Ook beschikken de Volvo’s over de I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak.

De trailers komen van Van Hool en zijn voorzien van het zogenaamde SAFE concept (Sealing Access Flawless Evaluation). Dit systeem biedt meer veiligheid bij het laden en lossen en een snellere afhandeling van controles voor de chauffeur.

“Met de introductie van Euro 6 is het verlagen van het truckgewicht een stuk moeilijker geworden. Wij zijn er echter toch in geslaagd veel kilo’s te besparen, vergeleken met de vorige generatie Volvo FH”, zegt Tobias van Lieshout, Dealer Sales Manager bij Volvo Trucks Nederland.

Ary Eikelenboom: “Het lage eigen gewicht van het voertuig in combinatie met Euro 6, én het feit dat de Volvo FH een betrouwbare truck is, gaf voor ons de doorslag in onze keuze voor deze truck. Bovendien beschikt de FH over een zeer comfortabele en ruime cabine. We zijn er allemaal erg blij mee.”

Eikelenboom European Food Transport BV verzorgt het transport van vloeibare levensmiddelen voor de levensmiddelenindustrie, zoals plantaardige oliën en vetten, vruchtensappen en vloeibare suikers. Eikelenboom heeft zich ontwikkeld tot een all round logistiek dienstverlener in de foodsector en heeft vestigingen in Bergen op Zoom, Rotterdam, Amsterdam en Ardooie (België).

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie