Verrassingsactie bij Wemmers
| 18:53 | Bert Mateboer

Verrassingsactie bij Wemmers

FNV Bondgenoten heeft vanochtend een verrassingsactie gevoerd bij Wemmers Tanktranport. Het bedrijf zou zich schuldig maken aan ‘schijnconstructies’.

Volgens Edwin Atema van FNV Bondgenoten heeft Wemmers in Duitsland een vestiging die slechts een postbusconstructie is. De buitenlandsechauffeurs die bij de Duitse vestiging in dienst zijn, worden gewoon vanuit het hoofdkantoor van Wemmers in Bleskensgraaf aangestuurd. Dit heeft allerlei voordelen op het gebied van afdracht van sociale lasten tot gevolg. Omdat dit wettelijk niet is toegestaan, zorgt het voor concurrentievervalsing.

Ook bij de IKEA-vestiging in Barendrecht werden door het FNV vanochtend acties gevoerd. Chauffeurs kwamen daar de winkel ‘plundra’ omdat IKEA toestaat dat de transportbedrijven die voor IKEA werken, gebruik maken van goedkope buitenlandse chauffeurs die  eveneens door middel van schijnconstructies worden aangesteld.

Foto: Edwin Atema

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

2 Reacties
  1. Lachwekkende actie, elk bedrijf wat werkt met schijnconstructies keihard aanpakken. Vrachtwagen er voor en laten staan. Ga actie voeren zoals in Frankrijk alles afsluiten, hier staan ze met een spandoekje voor het hek, maakt geen indruk.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie