VDL gaat voor elektrische truck
| 15:52 | Truckstar Redactie

VDL gaat voor elektrische truck

Een elektrische truck met de look-and-feel van een DAF, maar met een VDL logo in de grille. In 2017 moet het al zover zijn.

Aan plannen geen gebrek bij het Eindhovense familiebedrijf VDL. In september 2015 maakte het de oprichtng van de afdeling ETS bekend: Enabling Transport Solutions. Het Eindhovens Dagblad meldt dat een elektrische truck op basis van een DAF CF meer is dan verre toekomstmuziek. VDL wil een dergelijke truck al volgend jaar op de markt brengen. Het totale laadvermogen bedraagt rond de 37 ton. Het extra gewicht van de accu’s wordt gecompenseerd door het weglaten van onderdelen zoals de dieseltanks. De trekker moet een actieradius van ten minste honderd kilometer krijgen, waardoor hij geschikt is voor onder meer supermarktdistributie.

De assemblagelijn voor de elektromotor wil VDL zelf opzetten. Van DAF worden onderdelen betrokken zoals de cabine en het chassis. VDL heeft al ervaring met elektrische bussen.

VDL ETS richt zich op het onderzoeken, ontwikkelen en testen van nieuwe mogelijkheden voor met name transport gerelateerde activiteiten van VDL-bedrijven. Het doel is om milieuvriendelijke hard- en software oplossingen te ontwikkelen onder andere op het gebied van elektrisch vervoer, batterijtechnologie, laadinfra, energieopslag en automatisch geleide voertuigen. VDL ETS is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond, om optimaal gebruik te kunnen maken van de op de campus aanwezige automotive kennis.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie