Geen nieuwe mauttarieven
| 12:15 | Korneel Luth

Uitstel minimumloon transitovervoer

De Duitse minimumloon-eis voor chauffeurs zal voorlopig niet van toepassing zijn voor chauffeurs die Duitsland slechts doorkruisen.

De Duiste minister van werkgelegenheid Andrea Nahles stelt de minimumlooneis voor transito-verkeer voorlopig uit. Dit na protesten van maar liefst dertien landen in Brussel.

Chauffeurs die in Duitsland komen laden en/of lossen worden wel gehouden aan de minimumlooneis van 8,50 euro per uur, ook als dit derde landen-vervoer betreft.

Kniebuiging naar Oost-Europese buurlanden

Dit is een kniebuiging van minister Nahles na druk van Oost-Europese landen. Nahles zegt eerst antwoord op de vraag te willen hebben of Europese regels haar wel of niet toestaan transito-chauffeurs ook de minimum looneis op te leggen.

De Poolse minister van werkgelegenheid Władysław Kosiniak-Kamysz vindt dit een ‘eerste stap in de goede richting’, aldus verschillende Duitse media. Maar hij verwacht meer. De regering in Warschau wil dat Berlijn het volledige plan van tafel veegt.

De Europese Commissie oefent eveneens druk uit op Duitsland. De commissie gaat alle bezwaren van Duitslands buurlanden bezien. In Nederland is branche-organisatie TLN bezorgd over de extra administratieve last die de looneis met zich meebrengt.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie