Tienduizendste DAF was voor Boerman
| 16:46 | Korneel Luth

Tienduizendste DAF was voor Boerman

Deze week produceerde DAF haar miljoenste truck. In 1955 liep de tienduizendste DAF van de band en ook dat was een hele happening.

Afgelopen woensdag 25 februari liep bij DAF in Eindhoven de miljoenste truck van de band. Een industriële prestatie van formaat. De truck werd onthuld door premier Rutte.

3 mei 1955

Op 3 mei 1955 was er een vergelijkbaar hoogtepunt, toen DAF No. 10.000 van de band rolde in Eindhoven. Truckstar ontving een prachtige email van de firma Boerman Transport. Want het was dit transportbedrijf uit Hardinxveld, dat de No. 10.000 afgeleverd kreeg.

In de email van Boerman zit tevens een prachtig stuk tekst uit het DAF-magazine van juli 1955. Die nostalgische tekst, inclusief enkele fantastische bijgevoegde foto’s staan hieronder: 


Expediteur uit Hardinxveld bestelde No.10.000!

Het chassis dat volgens planning als 10.000e de band opging, bleek te zijn besteld door het Expeditiebedrijf van de heer C. Boerman te Hardinxveld, aan wie de wagen verkocht werd door de DAF-dealer te Gorinchem, de Firma Voorsluys. Vanzelfsprekend waren deze betrokken met hun echtgenoten bij de plechtigheid aanwezig.

De heer Boerman is reeds gebruiker van een drietal DAF-trucks. De 10.000e zal de vierde truck zijn die hij in gebruikt neemt, terwijl hij nog een vijfde in bestelling heeft. Het was dan ook een groot genoegen voor de heer Hub van Doorne om persoonlijk het ‚‚feestchassis’’ te kunnen afleveren aan de heer Boerman, de cliënt die met zijn koop van het ‘10.000e schot in de roos’ deed.

Vanzelfsprekend ging deze aflevering gepaard met het overhandigen van enkele cadeaux, waarin de vreugde van DAF voor de bereikte mijlpaal tot uiting kwam.

De heer Boerman ontving als muziekliefhebber een radio met platenwisselaar (‘ook een Eindhovens product’) en mevrouw Boerman een zilveren bonbonschaal, terwijl zowel aan koper als dealer een speciaal gedenkbord werd overhandigd.

De heer Boerman wees er in zijn dankwoord op, dat goede afwerking en betrouwbaarheid voor hem steeds de meest in het oog lopende kenmerken van het DAF-chassis waren geweest en hij vertrouwde dat het gehele personeel deze kwaliteiten ook zou meegeven aan de volgende tienduizenden wagens die de fabriek zullen verlaten.

Na afloop van de plechtigheid begaven allen zich naar de cantine, waar eenieder een doos cigaretten en enkele consumpties ontving als aangenaam besluit van een zinvolle samenkomst.

Tienduizendste DAF was voor Boerman

Tienduizendste DAF was voor Boerman

Tienduizendste DAF was voor Boerman

Tienduizendste DAF was voor Boerman

Tienduizendste DAF was voor Boerman
Dit was de wikkel die om de doos sigaretten zat die alle 2.500 personeelsleden in 1955 uitgereikt kregen: schitterend.


Boerman nog altijd trotse DAF-klant

De DAF is kennelijk goed bevallen, want het bedrijf rijdt nog steeds met een mooie DAF-vloot. Onlangs werden daar acht nieuwe DAF-trucks aan toegevoegd. Ook goed om te zien is natuurlijk dat het bedrijf na al die jaren nog steeds gewoon bestaat en goede zaken doet.

Tienduizendste DAF was voor Boerman
In oktober 2014 kreeg Boerman deze acht DAF’s van een iets nieuwere generatie afgeleverd. Prachtig om te zien hoe een Nederlands truckmerk en transportbedrijf elkaar zo’n lange tijd trouw kunnen blijven.

Lees ook:

Boerman kiest voor nieuwe DAF trucks

Miljoenste DAF geproduceerd

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie