| 10:03 | Robert Servaas

Stouwdam kiest Mercedes-Benz Arocs als bergingstruck

Voor het zware bergingswerk van vrachtwagens heeft Kraan- en Bergingsbedrijf Stouwdam uit Oldebroek bij Wensink Harderwijk een Arocs 4463 L 8×4 aangeschaft. Onder de cabine ligt de zwaarst leverbare krachtbron met 625 pk en 3.000 Nm. Om het bergingsvoertuig gemakkelijk in beweging te laten komen, zelfs bij zware belasting, is de Arocs voorzien van een Turbo-Retarder-Koppeling. De af-fabriek 13-tons luchtgeveerde achterassen kunnen extreem zware belasting aan. Toch laat de Arocs zich eenvoudig manoeuvreren dankzij de ServoTwin besturing. Tijdens het rangeren bij stilstand zorgen deze hydraulische servo-ondersteuning en de elektromotor voor verlichting. De BigSpace-Cabine is uitgerust met een Style-Line interieur en lederen bekleding.
Omdat de Arocs voornamelijk wordt ingezet voor de bergingswerkzaamheden van vrachtwagens, is de truck uitgerust met een Wrecker DTG260000W afsleepinstallatie van De Groot Techniek B.V. uit Brakel. De afsleepinstallatie heeft een hefsysteem met een capaciteit van 26 ton en is geschikt voor alle merken trucks. De installatie is voorzien van twee hydraulische lieren met een liercapaciteit van 24 ton per stuk. De led-verlichting en ingebouwde aluminium kasten zijn volledig ingericht naar wens van de Oldenbroekse berger.

Al ruim 60 jaar is Kraan- en Bergingsbedrijf Stouwdam een begrip in de regio voor de meest uiteenlopende hijs- en bergingswerkzaamheden. Het bedrijf is gespecialiseerd in telekraanverhuur, autolaadkraanverhuur en het bergen van lichte- en zware voertuigen. Het familiebedrijf hecht grote waarde aan het materieel. De trucks worden dan ook zeer rijk uitgerust en de chauffeurs zijn trots op hun voertuigen. De nieuwe Arocs vormt hierop zeker geen uitzondering.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie